Diş Tedavisi

Tutmayan İmplant Ne Zaman Belli Olur?

Tutmayan İmplant Ne Zaman Belli Olur

İmplant diş işlemi, eksik olan dişin tamamlanabilmesi için uygulanan bir tedavi tekniğidir. Başarılı olmayan implant işlemi ise uygulanan implantın çene kemiğine tutunmaması halidir. İmplantın kaynamaması halinde tedavinin yeniden uygulanmasına gereksinim duyulmaktadır. İmplant işleminin ardından başarılı olmayan neticelerin ortaya çıkmaması için, tedavinin uzman bir diş doktoru tarafından uygulanması, düzenli bir şekilde muayeneye gidilmesi, ağız temizliği ve bakımına özen gösterilmesi gerekir.

İmplant diş işlemi başarılı olmaz ise tedavinin yeniden uygulanması gerekmektedir. Erken tanı halinde başarılı olmayan implant tekrardan takılabilmektedir fakat geç idrak edilir ise tekrardan tedavi için birkaç ay beklenmesi gerekmektedir. Bu evrede implant dişlerin yeri diş doktoru tarafından enfeksiyonlardan arındırılarak dokunun iyi hale gelmesi beklenmektedir.

İlerleyen teknoloji ile beraber implant diş işleminin başarısı yüzde doksan sekiz orana sahip olmaktadır. Fakat tedavi adımları titizlikle uygulanmadığında implant başarısızlıkla neticelenir. İmplantın tutmadığı belirgin bir şekilde implant dişin düştüğü hallerde belli olmaktadır. Dişlerin kaynamaması ve düşmesi, başarılı olmayan implantın en son adımı olmaktadır. İmplant dişlerin düşmesinden evvel pek çok semptom başarılı olmayan implantın habercisi özelliğini taşımaktadır.

Başarılı Olmayan İmplantım Semptomları Nelerdir?

Başarılı olmayan implant semptomları arasında diş ağrısı, diş eti iltihabı, diş yapısında hassasiyet ve implant dişin hareket halinde olması bulunmaktadır.

Diş Ağrısı

İmplant diş uygulamasından sonra ilk iki hafta içinde sancı olması olağandır fakat uzun süreli diş ağrısı başarılı olmayan implantın habercisi olabilmektedir. İmplant bölgesine kuvvet uygulandığında ağrı artıyorsa, ağrının karşısında ilaçlar yeterli gelmiyor ise diş doktoruna gidilmesi gerekmektedir.

İmplant Dişin Hareket Halinde Olması

Başarılı olmayan implantın en yaygın semptomlarından bir tanesi implant dişin olduğu yerden oynamasıdır. İmplant dişlerin kaynamadığı hallerde ve entegreli bir biçimde konumlandırılmadığında implant hareket halinde olur ve düşer.

Diş Eti İltihabı

İmplant işleminin ardından bölgede enfeksiyon meydana gelir ise implantın kemiğe kaynaması başarısızlıkla neticelenmektedir. Bu durumun beraberinde implant kısa zaman içinde tedavi edilmez ise diş etinde iltihaplanma meydana gelebilir. Enfeksiyonla beraber diş yapısında ağrı, ağız kokusu ve çenede şişlik gibi yan tesirler görülebilmektedir.

Diş Yapısında Hassasiyet

Diş yapısında doğru olmayan yere yerleştirilen implant diş, dudaklarda uyuşma ve karıncalanmaya sebep olabilmektedir. İmplantın yer aldığı bölge normalden daha hassas bir duruma gelebilmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir