Diş Tedavisi

Çıkan İmplant Tekrar Takılır Mı?

Çıkan İmplant Tekrar Takılır Mı

Hoş bir gülüşe sahip olmak için ödenen bedel bazen son derece fazla olabilir. Dişlerimizin sağlığı için başvurduğumuz implantlar da ödenen bedele değecek bir yatırımdır. Fakat, bazı arzu edilmeyen durumlar ile karşılaşıldığında implantların düşmesi kaçınılmaz olmaktadır. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında ise akla gelen ilk soru implantın yeniden yerine takılıp takılmayacağıdır. Bu konu hakkında ise net bir bilgi vermek pek çok tıbbi etken ile bağlantılı olduğundan mümkün değildir.

Diş eksikliği problemine doğal ve sağlam bir çözüm sağlayan diş implantları popülerliğini hala muhafaza etmektedir. Fakat, implantların bazı zamanlarda çıkması ya da gevşemesi gibi arzu edilmeyen hallerle de karşı karşıya kalınabilir. Böyle bir durumda hastaların kafasındaki mühim sual şudur: Çıkan implant tekrar takılır mı? Bu soru implant tedavisi yaptıran bazı kişilerin aklına gelebiliyor.

Mikroskobik düzeyde hasar meydana gelen düşen implant yüzeyi, çene kemiğine tutunamaz. Bu sebepten dolayı, ideal bir çene kemiği alanına yeni bir implant işlemi gerçekleştirilmesi, tedavinin sağlıklı bir biçimde sürdürülmesi bakımından mühimdir. Yani, şayet bir implant çıkarsa, yerine takılması mümkün olmamaktadır. Bunun yerine, ideal bir tedavi programı meydana getirilerek, yeni bir implant yerleştirilmelidir.

Diş implantlarının daimiliği bakımından periyodik kontrollerin yapılması da son derece mühimdir. Şayet implantta herhangi bir sorun olduğu görülür ise, mümkün olan en kısa zamanda bir diş doktoruna başvurulması gerekir. Akıllardan çıkarılmaması gerekir ki, doğru bakım ve periyodik kontrollerle implantların uzun ömre sahip olması sağlanabilir. Bu sebep ile, diş implantları hususunda uzman bir diş doktorundan yardım alarak, problemsiz bir tedavi görmek mümkün olmaktadır.

Diş implantının düşmesi sık karşı karşıya kalınan bir durum değildir. İmplant düşmesine sebep olan durumlar arasında enfeksiyon, yanlış planlama, kemik kaybı, travma ve yeterli olmayan ağız bakımı yer almaktadır. Eğer implant yapılan bölgede herhangi bir terslik olduğunu düşünüyorsanız zaman kaybetmeden diş hekimine başvurmanız gerekir. Bir sorun olduğunu anlamanızı sağlayacak belirtiler arasında gevşeme hissi, kanama ve implant uygulanan bölge etrafındaki renk farklılıkları yer almaktadır. Bu gibi durumlar ile karşılaşırsanız sorunu ortadan kaldırmak için zaman kaybetmeden hekime başvurmalısınız.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir