Diş Beyazlatma (Antalya)
Dişler her insan için estetik açıdan büyük önem taşır. Özellikle de sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak isteyen bireyler çeşitli işlemlere başvurabilmektedir. Bu bakımdan Antalya diş beyazlatma kliniğinde uygulanan başarılı tedavi yöntemleriyle daha beyaz dişlere sahip olurken ağız ve diş sağlığınızı da koruyabilirsiniz.
Diş beyazlatma son dönemlerde sıklıkla uygulanan bir tedavi yöntemi haline gelmiştir. Dişlerin yüzeyinde yer alan gözenekli mine yapısında inorganik, organik ve renkli maddelerin, özel jeller ile beyazlatılmasından sonra ağız ve diş bakımına önem verilmelidir. Dişlerin beyazlatılmasından sonra düzenli olarak dişler fırçalanmaya devam edilmelidir.
Diş Beyazlatma Yöntemleri
Diş beyazlatma yöntemleri günümüzde 5 farklı yöntemler ile uygulanmaktadır.
1-Tek diş beyazlatma
2-Biyolojik beyazlatma
3-Kombine diş beyazlatma
4-Ofis tipi beyazlatma
4-Ev tipi beyazlatma
Biyolojik diş beyazlatma başta olmak üzere ofis tipi, ev tipi, tek diş ve kombine diş beyazlatma olarak incelenen bu uygulamalardan hangisinin size uygun olduğuna hekim karar vermektedir.
Biyolojik Diş Beyazlatma: Diş minesine onarım yapabilen bu uygulamada hassasiyet oluşma riski çok azdır. Bununla beraber dişlerde kapsamlı bir beyazlama sağlar. Klinik ortamda yapılan beyazlatmadır.
Kombine Tipi Beyazlatma: Bu beyazlatma yönteminde ofis ve ev tipi birlikte uygulanmaktadır. İlk olarak ofiste yapılacak beyazlatma işleminden sonra 3 güne kadar ev tipi beyazlatma işlemiyle desteklenmektedir.
Ofis Tipi Beyazlatma: Sadece diş kliniğinde uygulanabilen yöntemdir. Genelde zaman sorunu olan hastalar için uygundur. Diğer yöntemlere göre daha kısa sürede tamamlanan bu işlemde dişlerin üst kısmına bir jel sürülür ve lazer yardımıyla bu jel aktif hale getirilir. Ortalama 1 saat içinde beyazlatma tamamlanmış olunur. Günümüzde lazerle diş beyazlatma olarak da adlandırılmaktadır. Ayrıca Antalya diş beyazlatma kliniğimizde son derece başarılı bir şekilde ofis tipi beyazlatma hizmeti sunulmaktadır.
Ev Tipi Beyazlatma: Hastaların ağız içinden ölçüler alınarak kişiye uygun beyazlatma plakları hazırlanır. Bu plakların içerisine de bir miktarda beyazlatma jeli (%10-15 karbamid peroksit)sürülür.4- 6 saate kadar sürebilen bu işlem toplamda 10-15 güne kadar devam etmektedir.
Bu uygulamada dikkat edilmesi gereken en önemli durum, beyazlatma jelinin fazla kullanılmamasıdır. Jelin fazla kullanımı ise plaktan taşmaya neden olur ve diş etlerini tahriş eder. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman diş etleri hızlı bir şekilde temizlenmeli mümkünse e vitaminli bir krem sürülmeli ve diş hekiminizle iletişime geçmelisiniz.
Diş Beyazlatmaya Neden İhtiyaç Duyulur?
Kişisel bakım konusunda gerekli yöntemleri uygulayan bireyler için dişlerin görünümü de çok önemlidir. Çünkü dişlerdeki renk veya şekil bozuklukları aynı zamanda psikolojik sorunları beraberinde getirebilir. Günümüzde pek çok kişi doğal yollarla diş beyazlatma yöntemlerine de başvurabilir.
Ancak bitkisel yöntemlerin hiçbir zaman tıbbi müdahaleler kadar kapsamlı ve başarılı olmadığı bilinmektedir. Geçici olacak diş beyazlatmak yönteminde en çok kullanılan karbonat ile diş macunu karıştırılarak dişlerin fırçalanması işlemidir.
Bununla beraber diş beyazlatma kalemleri de rağbet görmeye başlamıştır. Tabii ki bu diş hekimlerinin onayı ile birlikte yararlanılacak ürünlerdir. Fakat en doğru çözüm Antalya diş beyazlatma kliniğimizi ziyaret ederek sizin için önerilen diş tedavisine başlamaktır.
Diş Rengi Neden Değişir?
Dişlerin oluşumu sırasında ortaya çıkan yapısal problemler başta olmak üzere anne karnındayken antibiyotik alımı ve bebeklik dönemindeki hatalı beslenme alışkanlıkları diş renginin değişmesine neden olmaktadır. Ayrıca yetişkin bireylerde ise tüketilen içecek ve yiyeceklerde bu sorunlar baş gösterebilir. Genelde kahve, çay ve sigara tüketiminden kaynaklı dişlerde renk değişimi olmaktadır.
İç ve dış renklenme olarak diş hekimliğinde iki farklı kategoride ele alınan bu değişimlerle ilgili genel bilgilere sahip olmak önemlidir.
Dış renklenmeler genelde boyayıcı gıdalar, kahve, çay ve sigara ile diş üzerine yapışan gıdalardan kaynaklı oluşur. Kolay çıkabilen bu lekelerden kurtulmak için diş taşı temizliği ve polisaj dediğimiz diş parlatma yapılabilir. İç renklenmeler ise dişin iç kısmına nüfuz eden lekelerdir.
Bu lekeler fırçalama ile giderilmez ve diş beyazlatma uygulamasına başvurmak gerekir. Bu nedenle Antalya diş beyazlatma olarak diş rengi değişimleriniz için bizimle iletişime geçebilir ve kalıcı çözümlerle karşılaşabilirsiniz. Dişin diğer renklenme nedenleri;
• Travma sonrasına diş içindeki canlı dokunun ölmesi
• Bebeklik döneminde kullanılan antibiyotik
• Kanal tedavisi sonrasında diş içinden gelen renk değişimleri
• Amalgam dolgudan sonra oluşabilecek durumlar
• Yaşam boyu süren fizyolojik renklenme olarak sıralanabilir.
Diş renklenmeleri tespitinin ardından diş yapısına uygun tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Bu nedenle hangi tedavinin uygulanması gerektiğine ayrıntılı bir muayeneden sonra diş hekimi karar vermelidir.
Diş Beyazlatma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kimler Diş Beyazlatma İşlemi Yaptırabilir?
İlk olarak diş beyazlatma işlemine engel olacak diş eti hastalığı ya da diş yüzeylerinde çürük gibi problemleri olmayanlar Antalya diş beyazlatma kliniğimizde bu tedaviyi uygulatabilir. Ancak hastaların diş beyazlatma işleminden önce ayrıntılı bir muayeneden geçmesi gereklidir.
Eğer diş eti hastalığı var yada çürükler de ilerlemiş ise önce bu durumlar için tedavi uygulanır ve daha sonra diş beyazlatma işlemine geçilir. Aynı zamanda gelişimlerini henüz tamamlamayan kişiler ile birlikte hamile olan ve emziren kişilere bu uygulama önerilmemektedir.
Diş Beyazlatma Güvenli midir?
Günümüze kadar yapılan pek çok çalışmada, beyazlatma solüsyonunun %10 oranında kullanılmasının herhangi bir soruna neden olmadığı tespit edilmiştir. Bunun ile beraber Antalya diş beyazlatma hizmeti veren kliniğimizde dişlerde kalıcı hasar ya da yapısal değişiklik gibi bir durumunda yaşanmayacağını belirtmek isteriz.
Diş Beyazlatma İşlemi Kalıcı mıdır?
Her kişide farklı olan bu süreç bazen 3 ay bazen de 3 yıla kadar devam etmektedir. Kahve, çay ve sigara alışkanlığı fazla olan kişilerde uygulamadan sonra beyazlığın kalma süresi daha kısadır. Dişlerin yeniden renk değiştirmesinden sonra 6 ayda ya da senelik olarak bu uygulamanın tekrarlanması önerilmektedir. İşlemin yeniden yapılması, beyazlığın ömrünü artırmaktadır. Elbette beyazlama süresinin kısalması da ekonomik ve psikolojik anlamda hastaları rahatlatacaktır.
Dişlerin ana renkleri, işlemin kalma süresini olumlu etkilemektedir. Örnek olarak, ana rengi sarı olan dişlerde beyazlatma uygulaması çok daha başarılıdır. Gri renklerde başarı oranı çok düşükken, kahverengi tonlu dişlerde başarı oranı azdır. Son olarak ağızdaki eski kaplama ve dolgu renkleri için bu uygulamanın herhangi bir şekilde başarıya ulaşamadığı da bilinmektedir.
Tüm beyazlatma yöntemlerinde işlem sonrası özellikle ilk iki hafta çok önemlidir. Bu dönemde çay, kahve, kırmızı şarap gibi renkli gıdalar kola gibi asitli içecekler ve özellikle tütün içeren ürünlerden uzak durulması gerekir. Aksi halde beyazlatmanın etkisi azalacaktır. Antalya diş beyazlatma kliniğimizde işlem sonrası hastalarımıza beyaz diyet diye adlandırdığımız tüketilmesi önerilen gıdaların listesi verilmektedir.
Diş Beyazlatma Ne Kadar Süre Etkisini Korumaktadır?
Antalya Diş Beyazlatma sonrasında dişlerin rengi kesinlikle başlangıçtaki rengine dönmez. Ancak bir miktar renk değişikliği 6 ay ile iki yıl arasında oluşmaktadır. Beslenme alışkanlıklarına paralel bu renklenme değişiklik göstermektedir. Antalya Diş beyazlatma 6 ay sonra kontrol edilmeli, ihtiyaç duyulduğu takdirde diş taşı temizliği veya farklı beyazlatma yöntemleri uygulanmalıdır.
Diş Beyazlatma Nedir?
Farklı sebeplerle rengi bozulmuş dişlere kimyasal işlemler uygulanması ile dişlerin renginin açılmasına diş beyazlatma denilmektedir. Diş renginin beyazlatılması için estetik amaçla yapılan beyazlatma uygulaması, başka seçeneklere kıyasla en koruyucu metottur. Dişin bütünlüğü beyazlatma uygulaması esnasında bozulmaz. Antalya Diş beyazlatma uygulaması ile diş renginiz birkaç ton açılmaktadır.
Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Var mı?
Dişleri beyazlatmak için kullanılan ilaçlar, bireylerde soğuk veya sıcak hassasiyeti oluşturabilmektedir. Tedaviden 1 ya da 2 hafta sonra geçecek olan bu durumla ilgili kaygılanmaya gerek yoktur.
Evde uygulanan diş beyazlatma tedavisinde, diş jelinin fazla kullanılması, diş etlerinde tahrişe ve hassasiyete neden olabilir. Haliyle beyazlatıcı jelin, çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmesi çok önemlidir.
Antalya diş beyazlatma olarak tedaviden sonraki ilk 2 haftalık evrede, dişlere kaplama veya dolgu yapılmamasını öneriyoruz. Çünkü beyazlatma için kullanılan ilacın etkisi devam edeceği için, farklı bir uygulamada başarı söz konusu olamayacaktır.
Yan etkiler en çok hamile ve emziren bayanlarda görülebilir. Antalya diş beyazlatma uygulamalarında yararlanmak için diş hekiminin öneri ve bilgilendirmelerine dikkat edilmelidir. İşlemin ağrılı olmadığını ve herkeste aynı beyazlığın sağlanamayacağı da bilinmelidir. Bu süreç tamamen metabolizma ve dişlerin uygulamadan önceki renk durumuyla ilgilidir.
Tek diş (içten) beyazlatma nedir?
Kanal tedavisi uygulaması yapılan dişlerde zamanla oluşan renk değişikliliğini gidermek için dişlere uyguladığımız beyazlatma yöntemidir. Diş üzerindeki dolgu sökülür, kanal üzerindeki dolgu sıkıca kapatılır ve açılan boşluğa beyazlatma jeli uygulanır. Geçici dolgu ile sıkıca kapatılarak istenilen renge gelinceye kadar seanslar tekrarlanır ve estetik dolgu yapılarak tedavi sonlandırılır.
İçten beyazlatma zararlı mıdır?
Kanal tedavisi yapılan dişteki üst dolgu çıkarıldıktan sonra kanal dolgusu iyi bir şekilde izole edilirse sızdırmazlık sağlanır ve işlem güvenle yapılır. Böylelikle herhangi bir zarar verilmemiş olur.
Dişlerin Beyazlaması Ne Kadar Sürer?
Diş beyazlatma Antalya uygulamasında Dişlerin beyazlaması bireyden bireye göre farklılık göstermektedir. Ortalama olarak beyazlama süresi 2 ile 3 hafta arasında değişmektedir. Antibiyotik kullanımına bağlı meydana gelen grileşmelerin beyazlaması daha zor olmaktadır. Bu gibi durumlarda başarılı sonuca ulaşmak daha uzun bir süre gerektirmektedir.
Diş Renklenmelerinin Nedenleri Nelerdir?
Diş Renklenmelerinin sebepleri kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Sıklıkla görülen renklenme sebepleri:
* Dişlerdeki gelişim bozuklukları
* Dişlerde meydana gelen herhangi bir yaralanma
* Renklendirici madde barındıran yiyecek ve içecekler. Çay, kahve, meyve suyu, kırmızı şarap gibi içecekler diş renklenmesine neden olmaktadır.
* Sigara ve benzeri tütün maddeleri
* Yaşlanma
* Hastalıklar
* İlaçlar ve boyar madde barındıran gargaralar