Diş Tedavisi

Şeffaf Plak Tedavisi Ne Zaman Biter?

Şeffaf Plak Tedavisi Ne Zaman Biter

Şeffaf plak tedavi tekniği, dijital teknolojiyle elde edilen şeffaf plakların sayesinde yapılan ortodontik diş düzeltme tedavi tekniğidir. Dişinizi ideal pozisyona getirebilmek için tercih edilir. Diş tellerinin seçeneği olan şeffaf plak tekniği, görünmezler ve ağrı sancıya neden olmadan diş çarpıklığını düzletir. Böylece, hastayı daha sağlıklı gülümsemelere ulaştırır.

Şeffaf plak tedavi tekniği, ortodontist kişiler tarafından hastaya ait süreci içermektedir. Kişinin genel ağız sağlık hali, işlemin diş yapısına ve diş etine vereceği etki, diş hareket ölçüsü gibi değişkenler, tedavinin zamanı ve tercih edilecek plak sayısına etki etmektedir.

Şeffaf plak tedavi tekniğinin zamanı, genel olarak on iki-on sekiz ay aralığında bir kullanım zamanını kapsamaktadır. Gün içinde yirmi ila yirmi iki saat kadar ağız içerisinde bulundurulması gerekir. Ağız içerisinde kalacağı zaman ne kadar fazla olur ise, dişlerin dizilmesinde o kadar çabuk tesir görmektedir.

Düzenli olan kullanım periyodunda bütün şeffaf plaklar dişinizi 0,25-0,5 milimetre aralığında düzeltme temin eder.

Şeffaf plakların yeterli zamanda ağızda bulundurulması ve muayene zamanlarının ihmal edilmemesi gerekmektedir. Şeffaf plak tedavi tekniği esnasında; akşam ve sabah iki defa dişinizin ve plak temizliğinin temin edilmesi oldukça mühim adımlardandır.

Şeffaf plak tedavi tekniğinden evvel; ortodonti uzman doktorundan randevu alınmalıdır. Dişinizin tedavi için uygun olup olmadığı tespit edilerek diş ölçüleri gerçekleştirilmektedir. Alınan ölçüler, laboratuvara verilerek ağız yapısı için en doğru olan şeffaf plak üretimi yapılmaktadır. Muayeneden yaklaşık olarak bir-iki haftanın ardından ise tedavi zamanı başlayacaktır.

Şeffaf plak tedavi tekniğinin ardından; diş eti ve diş sorunlarından kurtulabilir ve göz çarpıcı gülüşünüzü sevdiğiniz kişiler ile rahatsız olmadan paylaşabilirsiniz.

Yaşadığımız dönemde şeffaf plak tedavi tekniği, diş teli tedavi tekniği ile karşılaştırıldığında şeffaf plak tedavisi tekniğine olan isteğin, daha fazla olduğu görülmektedir. Estetik bir görüntü, çabuk netice alınması, daha düşük acı hissetme gibi faktörler, şeffaf plak tedavisine olan ilgiyi yükseltir.

Kişinin diş durumu ve diş eti, tercih edilecek olan teknik ve zamanı belirlemektedir. Telsiz tedavi teknikleri bilgisayar teknolojisiyle desteklendiğinden dolayı dişte herhangi bir baskı uygulanmasına gerek görülmez. Ağrısız ve estetik bir işlem olması nedeni ile, orta, hafif ve ileri seviye diş çarpıklığında şeffaf plak tedavi tekniği tavsiye edilir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir