Son dönemleri diş estetiği arasında yer alan porselen kaplamalar sadece estetik amaçlı değil farklı durumlarda da uygulanmaktadır. Örneğin; bir darbe sonucu oluşan kırık dişlere, sararan dişlere ve çapraşık dişlere de uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Porselen kaplama tedavisi sayesinde hastalar hayallerinde ki özgür ve beyaz gülüşlere sahip olmaktadır. Ayrıca yeme içme sırasında ağız fonksiyonları porselen kaplama tedavisi sayesinde sağlıklı bir şekilde yerine getirilmiş olmaktadır. Porselen kaplamalar, adından da anlaşıldığı üzere porselen malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Yalnız porselen kaplamalar her hastaya özel olarak üretilmektedir.
Porselen kaplama tedavisi ayrıca eksik diş veya kaybedilen diş yerine de uygulanan bir tedavi yöntemidir. Estetik amaçlı yapılan porselen kaplama tedavisinde hastalar herhangi bir ağrı veya acı duygusu hissetmezler. Yapılış süresi hastanın durumuna ve porselen kapmaların yapılma süresine bağlı olarak iki hafta kadar sürmektedir.
Porselen kaplama tedavisinde hastalara geçici olarak geçici kaplamalar takılır. Bu sırada yerine takılacak porselen kapmalar hastanın ağız ve diş yapısına uygun olarak üretilir. Porselen kaplama tedavisi 18 yaşından büyük her yaştan hastanın yaptırabileceği bir tedavidir. Tedaviye başlamadan önce diş hekimi dişlerin yüzey kısımları temizler ve özel bir alet yardımı ile kaplama takılacak dişlerin yüzey kısımları inceltir. Daha sonra porselen kapmalar gelene kadar geçici kaplamalar takılır. Bu tedavi sırasında hasta sert yiyeceklerden uzak durmak zorundadır. Aksi takdirde oluşabilecek aksilik tedavi süresini uzatabilir.
Porselen kaplamalar geldikten sonra özel bir yapıştırıcı yardımı ile dişlere takılır ve tedavi aşaması burada tamamlanmış olur. Porselen kaplama yapan her hasta tedavi sonunda memnun olarak ayrılır. Ayrıca porselen kaplamalar hastanın günlük uygulayacağı bakıma bağlı olarak uzun yıllar kullanılmaktadır.