Diş Tedavisi

Invisalign Tedavisi ve Ağız Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Invisalign Tedavisi ve Ağız Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Şeffaf, ağızda belli olmayan ve rahatlıkla takılıp çıkarılabilen bir dizi plaklar ile gerçekleştirilen ortodontik bir tedavidir. Bu tedavide dişe sabitlenen braketler ve tellere ihtiyaç yoktur. İnvisalign 3 boyutlu bilgisayar görüntüleme uygulaması aracılığı ile yapılan etkili bir tekniktir. Her hasta işin uygun olmasa bile bazı hastalara bu tedavi yöntemi uygulanabilir.

Invisalign Tedavisi Nasıl Yapılır?

Her bir set plak, yalnızca bir şeyler tüketirken ve dış fırçalama esnasında çıkarılır. Her bir set plağın kullanım süresi yaklaşık olarak iki haftadır. İki haftanın sonunda bir sonraki set plağa geçiş yapılır ve tedavi bu şekilde devam ettirilir. Bu tedavide kaç set kullanmanız gerekli ise hepsi kullanılır. Tedavide yer alan plakları sırası ile kullandıkça, dişler yavaş yavaş asıl konumlarına gelene kadar hareketlerini sürdürür.

Tedavinin düşünüldüğü gibi devam ettiğinden emin olmak amacı ile hekim 6 haftada bir ziyaret edilmelidir. Tedavinin toplam süresi farklılık göstermekte olup, tedavi boyunca kullanılan plak miktarı yaklaşık olarak 18 ila 30 arasında değişmektedir. Fakat hem tedavi süresi hem de ihtiyaç duyulan plak miktarı hastadan hastaya farklılık göstermektedir.

Hangi Durumlarda Invisalign Tedavisi Uygulanır?

İnvisalign, dişlerdeki bozuklukların düzeltilmesi ve hizaya geçmesi için tercih edilen bir tedavi tekniğidir. Bu teknik, diş telleri ya da braketler gibi geleneksel diş tedavi yöntemlerine seçenek olarak ortaya çıkmıştır. İnvisalign tedavisi, şeffaf plak kullanımına başvurarak dişlerin hareket etmesine yardımcı olur. İnvisalign tedavi yöntemine başvurulacak durumlar şu şekildedir:

Hafif ya da Orta Düzeydeki Diş Problemleri: İnvisalign tedavi yöntemi, hafif ya da orta düzeyde diş problemlerinin ortadan kaldırılması için ideal bir alternatiftir. Mesela, dişlerin arasında açık bir boşluk mevcut ise ya da çapraşık bir diş formu mevcutsa, İnvisalign tedavisi etkin bir biçimde kullanılabilir.

Dişlerin Sıkışması: Dişlerin sıkışması, dişlerin periyodik olarak hijyeninin sağlanmasına engel olabilir ve diş çürüğü ve öteki ağız sağlığı problemlerine yol açabilir. İnvisalign tedavisi, sıkışık halde olan dişleri rahatlatmaya ve ideal formuna kavuşturmaya yardımcı olur.

Estetik Sebepler: Klasik diş telleri ya da braketler, bazı hastalar için estetik yönden bir kuşku duyulmasına sebep olabilir. İnvisalign tedavisinde şeffaf plakların tercih edilmesi sayesinde estetik yönden bir endişe duyulmaz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir