Diş Tedavisi

İmplant Yanlış Takılırsa Ne Olur?

İmplant Yanlış Takılırsa Ne Olur

İmplantın yanlış takılması birtakım sorunların yaşanmasına neden olmaktadır. İmplant dişin çene kemiği ile doğru entegrasyonu sağlayamaması implantın yanlış şekilde takılmasından kaynaklanmaktadır.  İmplantın sallanmasına ya da düşmesine de implantın yanlış takılması neden olmaktadır. Yanlış takılan implantlar diş eti enfeksiyonlarının yaşanmasına yol açtığı gibi çevre dokularda da iltihaplanmaya yahut ağrıya neden olmaktadır. İmplant yanlış takıldığı takdirde bu hatadan diğer dişler de zarar görmektedir. Yüz simetrisinin bozulmasından estetik sorunlara kadar daha pek çok sorunun yaşanmasında da yanlış takılan implant dişler kritik rol oynamaktadır.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz sorunların yaşanmaması adına implant tedavisinin deneyimli diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

İmplant işleminin ilk 21 günlük süreci çok mühim bir evredir. 21 günlük zaman dilimi içinde yüksek şiddetli bir ağrı, implantın sinir damar paketine yakın bir alana uygulamasının yapıldığı manasına gelir.

Hareketli protezlere kıyasla daha rahat ve sağlıklı olsa da diş implantı tedavisi ardından da bazı problemler meydana gelebiliyor. Hatalı yerleştirme, enfeksiyon, sinir hasarı gibi durumlar ortaya çıkabiliyor.

İmplant hususunda deneyimli olan bir diş doktorunun çok doğru bir değerlendirme yapması neticesinde implant diş tedavisinin yapılmasına karar vermek gerekir. Çene kemiğinin formu, implantı kaldırabilecek kalınlık, yükseklik ve iyilik halinde olması gerekmektedir. Zayıf yapılı ve osteoporoza yatkın olan bir çene kemiği, gerçekleştirilen implant tedavisini kaldıramayacağı için başarısızlıkla sonuçlanacaktır.

İmplant işlemleri oldukça başarılı sonuçlar verse de bu işlemler ardından meydana gelebilecek bazı komplikasyonlar mevcuttur. Bu komplikasyonlar arasında ağrı, kızarıklık, şişlik, morarma ve sızlama gibi durumlar bulunmaktadır. Bazı hallerde de implant işlemi ardından iltihaplanma ve implantın düşmesi gibi problemler yaşanabilmektedir. Bu gibi hallerde hekim hatası mevcut değil ise, kişinin diş hekiminin tavsiyelerini dikkate almaması ve temizlik probleminden kaynaklı problemlerin olması, ihtimaller içerisindedir.

İmplant uygulaması sonrasında basit ve ortaya çıkma ihtimali olan komplikasyonlar içerisinde yer alan ağrı, şişlik, sızı, kızarıklık ve morarma gibi sorunlara engel olabilmek için soğuk kompres, ağız gargarası, antibiyotik tedavisi ve bu gibi tekniklere başvurulmaktadır. Bu tedavi teknikleri sayesinde implant ardından meydana gelmesi normal olan komplikasyonlar kısa zaman içerisinde ortadan kaldırılabilir. Cerrahi müdahale de bulunulması gerekli olan komplikasyonların meydana gelmemesi için hekim önerilerine uyum sağlamalı ve hekiminizi titizlikle seçmelisiniz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir