Diş Tedavisi

İnvisalign Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

İnvisalign Tedavisi Kimlere Uygulanmaz

Hem bütün yaş gruplarında hem bütün güçlükteki diş çarpıklıkları hem de genç yaş grubundaki çene bozukluğunun düzeltilmesi amacı ile uygulanan İnvisalign tedavisi için üretici firmalar plak üretimi yapılmaktadır.

Şeffaf plak tedavi tekniğinde normal koşullarda yaş sınırı olmasa bile bu tedavi tekniği bütün hastalara uygun olarak görülmemektedir. Kişilerin diş eti dokusunun sağlıklı olması bu tedavi tekniğinin yapılması için oldukça mühimdir. Şayet dişte çürük bulunuyor ise veya diş eti sağlıklı değil ise bu tedavi tekniği yapılmaz. Kişilerin tedavi için uygun olup olmadığı diş doktoru muayenesi sayesinde belirli hale gelmektedir.

İnvisalign Tedavi Tekniği Nedir?

Braket ve telin yerine şeffaf plaklar ile yapılan ortodontik tedavi tekniğine halk içerisinde sık sık “invisalign tedavi tekniği” adı verilmektedir. Şeffaf plaklı, yani tel bulunmayan ortodonti tedavi tekniği diş çarpıklığının, çene ve diş ilişkisi problemlerinin transparan plaklar ile kademe kademe düzeltilmiş olduğu bir tedavi tekniğidir. Standart olan bir diş teli tedavi tekniğine göre daha rahat bir tedavi tekniği olmaktadır. Bu tedavi tekniğinde tercih edilen şeffaf plak kişinin şahsına özel elde edilmektedir. Bütün plakta 0.25 milimetrelik diş hareketi ile tedavi temin edilmektedir.

Kişinin şahsına özel olarak elde edilen şeffaf plak belli bir hizaya göre değiştirilip kullanılmaktadır. Bu plak sekiz-on gün gibi süreçlerde değiştirilmiş olduğunda, diş hareketli hale getirilerek ideal pozisyon amaçlanır. Öteki bir yandan tedavi tekniğinde tercih edilen şeffaf plak transparan olduğundan dolayı estetik endişeleri olan kişilerde tercih etme nedeni olmaktadır. Köşesi yuvarlak hale getirilmiş ve elastik bir yapıdan üretildiği için de ağız içerisinde irritasyonlara neden olmamaktadırlar.

İnvisalign Tedavi Tekniğinin Uygulanma Koşulları Nelerdir?

İnvisalign tedavi tekniği beş yaşından itibaren başlayarak bütün yaş grubuna uygulanmaktadır. Bu tedavi tekniğinin uygulanması için kişinin dişinin çürüğün olmaması ve diş etinin sağlıklı olması ve bu tedavi tekniğini destekleyen bir halde olması gerekmektedir. Diş çarpıklığının şiddeti mühim olmamaktadır, kolay olmayan olaylarda bile şeffaf plak düzenli bir şekilde kullanılmasında düzelme temin etmektedir. Fakat çene bozukluğunda on iki yaşına kadar tesirlidir. İlerleyen yaşlarda çene bozukluğunun düzeltilmesi için ortognatik cerrahiyle kombine tedavi yapmak gerekmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir