Diş Tedavisi

Diş Teli Varken Diş Nasıl Fırçalanır?

Diş Teli Varken Diş Nasıl Fırçalanır

Diş teli ile dişler nasıl fırçalanır? Suali diş teli tedavi esnasında merak uyandıran uygulamalardan bir tanesidir. Ortodonti tedavi tekniği bilindiği gibi düzgün olmayan dişlerin estetik yönden daha güzel bir şekilde olmasını temin eden bir tedavi uygulamasıdır. Diş teli vasıtası ile dişte estetiği bozan durum giderilmeye çalışılmaktadır.

Diş teli tedavi tekniği süreci bir miktar zorlu geçmektedir. Tedavi sürecinde braketin ve telin zarara uğramaması için çok önem verilmesi gerekmektedir. Tükettiğimiz gıdalardan ağız içi temizliğine dek birçok şeye önem vermek diş teli tedavi tekniğine iyi yönde etki edecektir. Tedavi süresini kısa tutmak adına gereken bakım ve uygulamaları en doğru şekilde uygulamak mühimdir.

Bu yazımızda diş teli tedavi tekniğinde mühim bir yeri olan ağız içi hijyeni ve ağız içi temizliğinde yapılan diş fırçalama tekniği üstünde duracağız. Böylelikle ağız içi hijyeni uygun teknik ve yöntemler ile uygulamayı öğrenecek ve diş teli tedavi süresine bu sayede iyi yönde katkı sağlayabilirsiniz.

Uygun diş macunu ve diş fırçasını tercih etmenin ardından sıra geldi diş fırçalama yöntemine. Tesirli ve doğru bir fırçalama için bu aşama da oldukça mühimdir. Dişinizi fırçalar iken süpürme hareketi yaparak fazla baskı uygulamadan dişinizi yumuşak hareketler ile fırçalamanız gerekir. Diş tel aralarına önem vererek ara yerlerde hiç besin artığı kalmayana dek dikkat ederek fırçalayın. Fırça kılını kırk beş derecelik bir açı ile dişler ile beraber diş etlerinde de hissedilebileceği biçimde ayarlayın. Ufak dairesel hareketler yaparak fırçalamayı sürdürün. Gerek diş etleri gerek de diş, ağız ve dil içi fırçalamaya dahil edilmesi gerekir. Minimum üç dakika kadar yumuşak hareketler ile dişin hem altını hem üstünü güzel bir şekilde fırçalayın.

Tesirli ve doğru fırçalamanın ardından minimum günde bir defa da diş ipi kullanmayı unutmayın. Diş ipini kullanmak diş arasında erişemediğiniz yerlerdeki artıkların giderilmesini temin edecektir. Önem verilmediğinde bu küçük artıklar dişin zaman içerisinde çürümesine sebep olacaktır. Bunu engellemek için diş ipi kullanımı önerilmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir