Diş Tedavisi

Diş Teli 1 Ayda Etkisini Gösterir Mi?

Diş Teli 1 Ayda Etkisini Gösterir Mi

Diş telinin takılmasının ardından teller hangi vakit etkisini göstermeye başlar? Diş, yüz ve çene yapısının büyümesini, anomali durumlarını ve bütün bu tedavileri kapsayan diş doktorluğu dalına ortodonti adı verilmektedir. Ortodonti tedavi tekniğinde karar kılan kişilerin merak ettiği hususların başında diş teli tesirini hangi vakit gösterir suali gelmektedir.

Ortodonti tedavi tekniği; diş teli ya da braket ismi verilen düzelten apareylerin kullanımı ile birlikte dişin düzeltilmesini ve hareket etmesini temin eden bir dönemi kapsamaktadır. Ortodonti tedavi tekniği ile dişin gerek sağlığını gerek de genel görüntüsünü iyileştirmek hedeflenir.

Ortodonti tedavi tekniğine başlanıldığında dişin yüzey tarafına braket yapıştırılır. Braketin hareketini rahat bir şekilde sağlaması için ark tellerinden destek alınır. Diş telinin takılmasının ardından dişe uygulanan ufak kuvvetler ile çene kemiğinde diş hareket eder. Takılan diş telin beraberinde bazen türlü bant, lastik ve tüp yardımı temin edilir. Yapılan basıncın yönünde etkin bir hareket ortaya çıkmaktadır.

Ortodonti doktorunun planladığı süre boyunca, diş teli tesirini iyi bir şekilde ortaya koyabilmesi için tedavinin hiçbir şekilde aksatılmaması gerekmektedir. Braket ya da diş telinin takılmasının ardından gerek kontrollere aksatmamak gerek de biraz sabır göstermek mühim bir husustur. Diş telinin takılmasının ardından diş, iki-üç aylık zaman dilimi ile birlikte hareket etmeye başlamaktadır. Dişin hareket etmesi hali hastadan hastaya ve ağzın yapısına göre farklılık gösterebilmektedir.

Diş Teli Hangi Vakit Çıkar?

Tedavinin bitirilmesinin ardından diş telleri, doktor tarafından çıkarılmaktadır. Sorunun tespit edilmesinin ardından, doktor tarafından uygun görülmesi durumunda diş teli tedavi tekniğine başlanmaktadır. Kişinin dişlerinin iyileşme adımları sırasındaki görüntüsü, ilham kaynağı olmaktadır. Sanal ortamında diş telinden önce ve diş telinden sonra kıyaslamasını gösteren pek çok sayıda resme erişmek mümkündür.

Diş teli işlemi, uzun senelerdir yapılan bir tedavi dönemidir. Neticeleri ve potansiyeli iyi bilinir. İnvisalign gibi yeniliğe açık metotlar meydana gelse de bazı hastalar için hala en güzel seçenek diş teli olmaktadır. Peki invisalign tedavi tekniğinde dişler hangi vakit düzelmeye başlar? Vakanın ne kadar ağır olduğuna ve tedavinin yerine göre farklılık gösterse de yedi-on beş ay aralığında sürebilmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir