Diş teli tedavisi nedir? Diş teli tedavisi kimlere uygulanır? Diş teli tedavisi neden uygulanır? Diş teli tedavisi sırasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Diş teli tedavisinde yenilmemesi gereken yiyecekler nelerdir? Diş teli lastiği neden takılır? Diş teli lastiği ne zaman takılır? Diş teli tedavisi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.
Diş Teli Lastiği Nedir?
Ortodonti tedavilerinin son aşamasında dişlerin istenildiği bölgeye gelmesi için diş teli lastiği kullanılmaktadır. Diş teli lastikleri braketler üzerine takılarak dişlerin hareket etmesine büyük oranda yardımcı olmaktadır.
Diş teli lastiğinin ne kadar takılacağına diş hekiminiz karar vermektedir. Diş teli lastiğinin kullanımı diş teli tedavisinin sürecine göre değişebilmektedir.
Diş teli lastiği diş teli tedavisini destekliyorsa eğer diş teli lastiklerinin sürekli olarak kullanmanız gerekebilir. Diş teli lastiklerini yemek yeme aktiviteleriniz dışında daimi olarak kullanmanız gerekmektedir. Aksi takdirde dişlerinizin istenildiği konuma gelmesi uzun sürebilir.
Diş Teli Lastikleri Nasıl Takılır?
Diş teli lastiğinin nasıl takılacağına ve hangi yönde takılacağına diş hekiminiz karar vermektedir. Bunun için ayrıntılı açıklamayı yalnızca diş hekimleriniz yapmaktadır.
Diş teli lastiklerinin hangi sıraya ve hangi dişlere takılacağı değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle diş teli lastiklerinin kullanım şekilleri ve hangi dişlere takılacağı değişkenlik göstermektedir. Diş teli lastiğinin takılmasında kullanılan sıra ve teknikler büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle diş teli lastiğinizin nasıl takılacağını diş hekiminiz gösterirken dikkatli bir şekilde dinlemeniz ve izlemeniz gerekir.
Diş Teli Lastiği Ne Kadar Süre Takılmalıdır?
Diş teli lastiği, diş teli tedavisinin süresine bağlı olarak değişebilmektedir. Bu durum dişlerin yamukluk veya çapraşıklık durumuna göre değişkenlik göstermektedir.
Kişiye özel olarak planlanan ve süresi kişinin diş durumuna bağlı olarak değişkenlik gösteren bu tedavi yönteminde herhangi net bir süre verilmemektedir. Bu durum ancak hastaların tedavilerini düzenli bir şekilde yürüttükleri zaman belli olmaktadır.