Diş Tedavisi

Diş Teli Kaç Dk Da Çıkar?

Diş Teli Kaç Dk Da Çıkar

Diş teli tedavi tekniği sonlandığında diş tellerinin çıkarılması gerekmektedir. Diş tellerini çıkartmak için tercih edilen özel ürünler vardır. Bu ürünlerin kullanımı ile üstlü altlı tüm diş teliniz bir dakika gibi kısa bir zamanda çıkartılır. Diş telinin çıkarılması oldukça kolaydır ve çok kısa bir zaman alır. Diş telinin çıkarılmasının ardından ikinci adım olan dişlerin üstünde kalan yapıştırıcı atıklarını temizleme adımına geçiş yapılır. Mühim olan husus yapıştırıcıların temizlenmesi adımıdır. Bunun sebebi yapıştırıcıların çıkarılması için elde edilen ve dişin minesini zarara uğratmayan özel ürünlerin kullanılmasıdır. Bu ürünlerin maliyeti yüksek olduğundan ötürü yerlerine farklı ürünler tercih edilmesi halinde dişinizin minesi çizilebilir, parlaklığını yitirir ve bu durumun telafisi olmaz. Bu neden ile baştan sona doğru düzgün ve sağlıklı bir diş teli tedavisi için güveneceğiniz bilinen bir kliniği seçmelisiniz.

Yukarıdaki yazımızda söylediğimiz gibi diş teli çıkarılır iken özel pensler tercih edildiği için siz ne olduğunu idrak etmeden diş telinizin çıkmış olduğunun farkına varırsınız. Yapıştırıcı atıkların temizlenmesi uygulamasında da diş minesi üstünden yapıldığı için ağrısız bir işlemdir. Yalnız tedavi esnasında dişinizi iyi bir şekilde fırçalamamış iseniz ve dişinizde diş taşı meydana gelmiş ise bu meydana gelen diş taşlarını temizler iken biraz sancılar ortaya çıkabilir. Yalnız bu durumun diş teli çıkarması ile bir alakası yoktur ve tamamı ile diş temizliği ile alakalıdır.

Diş telleri özel çıkarma malzemeleri ile saniyeler içerisinde kişi ne olduğunu idrak edemeden çıkartılır. Diş tellerinin çıkarılmasının ardından dişin üstünde kalan yapıştırıcı atıklarının temizlenmesi gerekir. Bu adımda tahmini on beş dakika kadar sürmektedir, ardından da dişinizde ortaya çıkan lekelerin hepsi temizlenir. Tüm bu uygulamalar toplamda yirmi dakika kadar sürmektedir.

Diş Teli Sonrası Plak Kullanımı

Yaşadığımız dönemde son zamanlarda en fazla kullanılan şeffaf plaklar ortodonti tedavi tekniğinde çok büyük bir önem arz etmektedir. Tedavinin bitme adımında büyük önem arz eden plak kullanımının insanlarca benimsenmiş olması oldukça mühimdir.

Şeffaf plak kullanırken dişlerin kendilerine özel yerlerinde kalıcı yer etmesi sağlanmalıdır. Tekrardan olduğu yerden oynayarak çarpık bir görüntü ortaya çıkarmamaları için plak kullanmak oldukça mühimdir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir