Diş teli özellikle diş çapraşıklığı ve diş aralarında oluşan boşluklar nedeni ile hastalara uygulanan bir tedavi şeklidir. Bozuk diş yapısına sahip olan hastalar büyük bir özgüven problemi yaşarlar. Gelişen teknoloji ile birlikte diş hekimlerinin uygulamış olduğu diş teli tedavi sayesinde dişlerde oluşan çapraşıklık ve bozukluk gibi durumlar tedavi edilir.
Özellikle son dönemlerde popüler bir hale gelen diş teli tedavisi yalnızca diş yapısı bozuk olan kişiler tarafından değil ayrıca kırık dişlere sahip olan kişiler tarafından da tercih edilen bir tedavi türüdür. Ortodontik diş telleri toplamda 4 çeşitten oluşmaktadır. Bunlara sırası ile birlikte göz atalım.
Porselen Diş Teli
Porselen diş teli görsel açıdan daha estetik durduğu için sıkça tercih edilen diş teli tedavilerinden bir tanesidir. Porselen diş teli ayrıca şeffaf diş teli olarak da bilinmektedir.
Porselen diş teli metal teller kadar dayanıklı olmadığı için tedavi süresi 2 yıl kadar sürmektedir.
Metal Diş Teli
Metal diş teli, oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle en çok tercih edilen diş telleri arasında yer almaktadır.
Metal diş telinin tedavi süresi genellikle iki yıl kadar sürmektedir.
Lingual Diş Teli
Lingual diş teli, şeffaf tellerin bile görünmesini istemeyen hastalar tarafından tercih edilen bir diş teli çeşididir.
Lingual diş teli, dişlerin iç kısmına yerleştirilen bir tedavidir. Hastaların bu tedavi sürecinde diş teline alışma süreci oldukça zordur. Tedavi süresi genellikle iki yıl kadar sürmektedir.
Şeffaf Plak Uygulaması
Şeffaf plak uygulaması düşük seviyede dişlerinde bozukluk yaşayan kişilere uygulanan bir uygulamadır. Tel tedavisi istemeyen hastalara uygulanan şeffaf plak uygulaması hastalar tarafında oldukça düzenli kullanılması gereken bir tedavidir.
Şeffaf plak uygulamasında hastalar plaklarını yeme içme ihtiyaçları haricinde kesinlikle çıkarmamalıdır. Aksi takdirde tedavi süresi uzayabilir veya tedavi sonucunda istedikleri sonuçları elde edemeyebilir.