Diş Tedavisi

Diş Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Diş Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Diş tedavilerinin gelişmesinin yöntemlerinde en büyük rolü gelişen teknoloji oynamaktadır. Dünya üzerinde her geçen gün gelişen teknoloji sayesinde diş tedavilerinde de farklı yöntemler ve daha az ağrılı yöntemlerde hastalara sunulmaktadır. Diş tedavi yöntemleri gerçeğe yakın olarak yapılmaktadır. Bunun asıl nedenlerinden bir tanesi de gelişen teknolojidir. Doğal diş görünümüne sahip olabilmek için pek çok tedavi seçeneği bulunmaktadır.

Diş tedavilerin sonucunda istediğiniz ve hayal ettiğiniz estetik açıdan sizler daha huzurlu hissettirecek bir görünüm elde edeceksiniz. Ağız ve diş sağlığımız günlük tükettiğimiz besinlerin sindirim sağlayan en önemli organizmalardan bir tanesidir. Bu nedenle kesinlikle ağız ve diş sağlığının bakımı ve sağlığı aksatılmamalıdır.

Diş tedavilerinde son zamanlarda sıkça duyduğumuz uygulamalar ise kısaca şunlardır; implant tedavisi, porselen diş tedavisi, ortodonti tedavisi, diş beyazlatma ve gülüş tasarımıdır.  Diş tedavi yöntemleri hakkında merak ettiğiniz bütün tedavi yöntemlerini aşağıda sizler için açıklamaları ile birlikte sıraladık.

Diş Eti Problemleri

Ağız ve diş bakımının eksik yapılması veya ağız ve diş sağılığı konusunda geç kalınan durumlarda ağızda biriken bakteriler enfeksiyona neden olmaktadır. Bunun sonucunda ise diş eti hastalıkları meydana gelmektedir. Ağız hijyeninize gereken özeni ve temizliği yapmadığınız takdirde bu durum ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ağızdaki enfeksiyonun ilerlemesi gibi bir durumda çene kemiği kayıpları gibi daha kötü durumlar ile karşılaşabilirsiniz.

Gülüş tedavisinin yapılası ile birlikte diş eti hastalıklarında meydana gelen tüm problemler ortadan kaldırılmaktadır.

Diş Çekimi

Diş çekimi, genellikle pek çok hastanın fobileri arasında yer almaktadır. Diş çekimi genellikle geri kazanılamayacak dişlere uygulanan bir tedavi yöntemidir. Diş hekimleri genellikle dişi kazanamayacaklarını anladıkları zaman diş çekimi başvurmaktadır. Bunun yanı sıra diş hekimleri genellikle diş çekimini önermemektedir. Diş hekimleri her zaman kişinin ana dişinin son ana kadar tedavi edilmesinden yanadır.

Diş hekimleri diş çekimini genellikle çürük, ilerlemiş madde kaybı ve diş eti hastalığı gibi durumlarda uygulamaktadır. Bunun yanı sıra ortodonti tedavilerinde de diş çekimi uygulanabilmektedir.

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi özellikle dişlerde meydana gelen ileri derecedeki iltihaplanma gibi problemlerde uygulanmaktadır. Dişlerin ileri derecede iltihaplanması sonucunda kanal tedavisi ile birlikte diş içerisindeki damar ve sinirlerin alınması sonucunda tedavi sonlanır. Daha sonra kaplama ve dolgu tedavisi ile işlem tamamlanır. Çocuklarda ise çürük gibi durumlarda kanal tedavisi uygulanabilmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir