Diş Tedavisi

Diş Kesilmeden Kaplama Yapılabilir Mi?

Diş Kesilmeden Kaplama Yapılabilir Mi?

Diş kesilmeden kaplama yapılır mı? Diş nasıl kesilir? Kaplama tedavisi nasıl yapılır? Kimler kaplama tedavisi yaptırabilir? Kaplama tedavisi kimlere yapılır? Kaplama tedavisi kimler yapar? Diş kesilmesi ve kaplama tedavisi hakkında aklınıza gelen bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?

Dişler kesilmeden porselen lamina diş tedavisi yapılabilmektedir. Dişler törpülenmeden ve kesilmeden kaplama tedavisinin yapılması mümkündür. Porselen laminalar yapılırken aşırı incelikte yapılmaktadır.

Porselen laminalardaki bu incelik sayesinde ekstra bir mesafeye gerek kalmamaktadır. Bu sayede dişlerde kesilme veya törpülenme yapılmamaktadır.

Porselen laminalara yapıştırılırken kesinlikle anestezi uygulaması yapılmamaktadır. Bunun yanı sıra uyuşturmaya da gerek yoktur. Porselen lamina tedavisi yanı sıra eğer hasta pembe estetik tedavisi isterse bu aşamada anestezi uygulanabilir. Pembe estetik adı verilen uygulama ise diş eti estetiğidir.

Aşırı incelikte yapılan laminaların en önemli avantajı ise uzun ömürlü ve dayanıklı olmalarıdır. Dişlerin üzerine yapıştırılarak kişilere güzel bir görünüm kazandırmaktadır. Bu uygulama için önemli şart ise kişilerin kendi diş dokusunun bu tedaviye uygun olmasıdır.

Porselen Kaplamalar Kimlere Uygulanmaktadır?

  • Porselen kaplamalar öncelikle diş formundan memnun olmayan kişilere uygulanmaktadır.
  • Dişlerin ön bölgesin yer alan renkleşmelerin tedavisinde yine kaplama tedavisi uygulanabilir.
  • Dişler arasında aralık olan kişilere uygulanabilir.
  • Dolgu sonrasında dişlerde meydana gelen kötü görüntünün tedavi edilmesi veya estetik ihtiyacı duyulmasında kaplama tedavisine gerek duyulabilir.
  • Dişlerde meydana gelen çatlak veya kırılma gibi hasarlarda bu tedavi yöntemine başvurabilirsiniz.

Porselen Kaplamaların Avantajları Nelerdir?

  • İnce bir tabaka halinde hazırlanmasından dolayı dişlerde doğal bir görünüm oluşmaktadır.
  • Bu tedavide sadece dişinizde tırnak genişliğinde bir tabakanın açılması yeterli olmaktadır.
  • Dişler bu tedavi sırasında gereğinden fazla kesilmemektedir.
  • Porselen yüzeyi pürüzsüz olduğu için lekelenme veya diş taşı oluşumlarını minimuma indirmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir