Ön diş dolgusu nedir? Ön dişlere dolgu yapılır mı? Ön dişlere yapılan dolgunun ömrü ne kadardır? Ön dişlere dolgu yapmak sakıncalı mıdır? Ön dişlere yapılan dolgu dişlere zarar verir mi? Ön dişlere dolgu yapımı ne kadar sürer? Kaç seansta dolgu yapılır? Ön dişlere yapılan dolgu hakkında merak ettiğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.
Ön Dişlere Dolgu Yapılır Mı?
Ağzımızın ön kısmında yer alan dişlerde zaman içerisinde meydana gelen çürüme, kırılma veya çatlama gibi problemlerin önüne geçmek ve bunların oluşturduğu kötü görüntüyü engellemek amacı ile dolgu tedavisi uygulanmaktadır.
Yapılan dolgu sayesinde onarılan dişlerde herhangi bir uyumsuzluk söz konusu olamaz. Diğer doğal dişleriniz gibi doğal bir görünüme sahip olur.
Ön dişlere yapılan dolgu tedavisi sayesinde hastalar güzel bir gülüşe sahip olmaktadır. Ön dişlere yapılan dolgular genellikle bonding veya kompozit olarak adlandırılmaktadır.
Ön dişlere yapılan dolgular kompozit reçine kullanılarak yapılmaktadır. Dişlerde eğer varsa çürükler temizlenir ve daha sonrasında dolgu işlemine geçilir. Çürükler temizlendikten sonra kompozit yani dolgu özel adezviler ile dişe yapıştırılır. Spor müsabakalarında zarar görmüş ön dişlere de bu prosedür uygulanmaktadır.
Ön Dişlere Dolgu Tedavisi Ne Zaman Yapılır?
Ön dişlere dolgu dişte hasar meydana geldiği zaman veya ön dişlerde çürüme meydana geldiği zaman yapılmaktadır. Ön dişlere yapılan dolgular estetik prosedürden daha çok restoratif amaçlı uygulanmaktadır.
Ön dişlere yapılan dolguların en önemli nedenlerinden bir tanesi de dişlerde meydana gelen çürüklerdir.
Dişlerde meydana gelen çürümeyi gözle görülür bir şekilde anlayabiliriz. Bu durumda kişilerde kötü bir görünüm oluşmaktadır. Dişlerde oluşan çürükleri bazen gözle göremeyebiliriz. Bu gibi durumların önüne geçebilmek adına her 6 ayda bir diş hekimi kontrollerinizi ihmal etmemeniz gerekmektedir.