Diş Tedavisi

Diş İmplantı Operasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Diş İmplantı Operasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İmplant tedavisi, eksik olan dişlerin yerine cerrahi teknikler ile, fonksiyonlarının ve estetik görünüşlerinin yeniden yerine konulması anlamına gelmektedir. İmplant tedavisi çene kemiğiyle çok uyumlu, asıl diş kökünü taklit eden, doğal olmayan diş kökleridir. İmplantlar titanyumdan elde edilmektedir. Titanyumlar dokular için dosttur. Diş kökünün işlevlerini taklit etme prosedürü ile elde edilmiştir. İmplantlar, özel gelişmiş olan teknolojiler ile uygulanmaktadır. İmplant; travma, çürük veya diş eti rahatsızlıkları sebebi ile yitirilmiş, eksik olan dişin yerine uygulanan vidalardır. Titanyumdan elde edilen implantlar asıl dişlere en yakın seçenek olmaktadır.

İmplant her ne kadar başarılı bir tedavi tekniği olsa da, bu işlemi gerçekleştirecek olan doktor esas başarı anahtarı olmaktadır. Doktorun tecrübesi, deneyimi en mühim unsurlardan bir tanesidir.

İmplant Dişin Avantajları

Bu tedavi tekniği, tek diş kayıplarında köprü gibi tedavi tekniklerinin aksine, komşu dişin dişlerinin kesilmesine gerek görülmez. Sağlam olan dişler muhafaza edilir. Çok fazla diş kayıplarının ise hareketli olan protezlerin yerine hareketli olmayan sabit protezler kullanıldığından dolayı veya hareketli protezlere oldukça dayanıklı bir temel hazırladığından dolayı etkin bir tedavi yöntemidir.

Dişsiz kalan kemiğin yeri, içinde artık bir diş olmadığından dolayı fonksiyonlarını yerine getiremez. Bu neden ile zaman içerisinde daralma yapmaktadır. Bu neden ile ufalır. Protez tutuculuğu için kemikler artık yeterli gelmemeye başlar, yine implant yerleştirilmesi planlanan kısma da kemik yüksekliği ve kalınlığı, yetersiz kalmaktadır. Dişin olmadığı bölgeye implantın yerleştirildiği takdirde kemik yeniden fonksiyonlarını yerine getireceği için kemik erimesinin önüne geçilmiş olur.

İmplant Tedavisi Hangi Hastaya Uygulanmaz?

  • Çok fazla sigara tüketme gibi alışkanlığa sahip olan hastalara,
  • Çene kemiği yapısı implant için uygun olmayan hastalara,
  • Sistemik rahatsızlıkları olan hastalara,
  • Dişleri sıkan hastalara,
  • Uzun müddet dişsiz kalma veya diş eti rahatsızlıklarıyla kemik erimesi ilerlemişse var olan kemik yapısı implant yapılması için uygun değildir.

İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

  • Çok etkin bir çiğneme yetisiyle her arzu ettiğini tüketebilme ile ilişkili olarak sağlıklı bir beslenme düzeni.
  • Daha estetik bir görünüş
  • Özgüvenin artmasıyla beraber hayat kalitesinin yükselmesi
  • Her çeşit gıdayı güven ile tüketebilme imkanı ve çekinmeden muhabbet edebilmek, yemek yiyebilme
  • Kişinin kendi dişiymiş gibi hissetmesi

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir