Diş eti ameliyatı özellikle ağız bakımını yetersiz ve yanlış uygulayan hastalara yapılmaktadır. Bunun yanı sıra genetik nedenler ve dış görünümde meydana gelen farklı diş eti hastalıkları yaşayan hastalara uygulanmaktadır.
Diş etinde meydana gelen hastalıklarında farklı seviyeleri ve farklı oluşum nedenleri vardır.
Diş eti hastalıklarının aynı zamanda farklı türleri bulunmaktadır. Bu nedenle uzman olan diş hekimlerinin muayenesi sonucunda uygun görülen tedavi teknikleri uygulanarak hastanın daha sağlıklı diş etlerine kavuşması sağlanır. Diş eti hastalıkları da diğer hastalık türleri gibi erken teşhis de daha kolay yollar ile tedavi edilmektedir. Bunun yanı sıra hasta kısa bir süre sonra sağlıklı diş etlerine kavuşabilmektedir.
Hastaların ağız sağlığına gereken özeni gösterdiği sürece diş etlerinde ve dişlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz. Diş eti tedavisi sonrasında ise gereken ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılması gerekmektedir.
Ağzınızda herhangi bir kötü koku veya dişlerinizde fırçalama sırasında kanamalar meydana geliyorsa zaman kaybetmeden diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir. Bu durum diş etinizde meydana gelen iltihaplanmalarda kaynaklı olabilir. Bu durumda eğer diş hekiminize gitmezseniz eğer ilerleyen durumlarda diş eti ameliyatı yapılması gerekli olabilir.
Diş Eti Ameliyatı Ne Kadar Sürmektedir?
Diş eti ameliyatının süresi, operasyonun yapılacağı bölgeler veya bölgeye göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle bu soruya net bir şekilde cevap verilmemektedir.
Diş eti ameliyatının yapılacağı bölge küçükse eğer ameliyat oldukça kısa sürebilir. Bunun yanı sıra ameliyatın yapılacağı bölge büyükse bu süre uzayabilir. Ortalama olarak diş eti ameliyatı 20 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir. Diş eti ameliyatı eğer tüm ağız için uygulanacaksa bu durum tek bir günde tamamlanmayabilir. Bunun asıl nedeni ise günlük hayatınızda almanız gereken besinlerin vücuda girmesi gerektiği için diş hekiminize bu ameliyatı tek bir seansta bitirmez.