Diş eti tedavisinde sıkça sorulan sorulardan bir tanesi de diş eti tedavisinin ne kadar sürdüğüdür. Bu sorunun cevabı hastalığın ilerleyişine bağlı olarak değişmektedir. Diş eti hastalıklarına zamanında önlem alınmadığında daha ciddi derecede diş eti hastalıklarına yakalanabilirsiniz.
Bu nedenle diş eti hastalığı başlangıcında zaman kaybetmeden diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir.
Diş eti hastalıkları tedavi edilmediği sürece hastalığın boyutu ciddi yerlere kadar gelebilir. Bu durumda tedavi süresi ve zamanı da uzayabilir. Diş eti hastalıklarının ilerlemesi durumunda dişlerde kayıp yaşanabilir. Diş etinde meydana gelen çekilme nedeniyle diş etleri dişleri artık tutamayacak bir konuma gelir. Bu durum sonrasında ise dişlerde zaman içerisinde kayıplar başlar. Bu tarz bir problem ile karşı karşıya kalmamak için zaman kaybetmeden diş hekiminize danışmanız gerekmektedir.
Diş Eti Tedavisinde Hangi Tedavi Yöntemleri Kullanılmaktadır?
Diş eti hastalıklarının tedavi yöntemleri hastalığın derecesine göre değişmektedir. Diş eti tedavisinde öncelikle diş hekimleri ağız bakım ve temizlik yöntemleri ile tedavi önerisi sunar. Eğer diş etindeki hastalık ileri dereceye gelmişse bu durumda cerrahi müdahaleler olabilir.
Ağız bakım ve temizlik yöntemleri, diş eti hastalığının ilk zamanlarında önerilmektedir.
Diş eti hastalığı ileri bir düzeyde ise başta diş hekimi kürtaj işlemi uygulayabilir. Diş kökü düzleştirme işlemi gibi tedaviler ile diş etini daha sağlıklı bir hale getirebilir. Bu durum sonucunda da istenilen sonuca varılmazsa eğer cerrahi operasyonlar ile sağlıklı diş etlerine kavuşabilirsiniz.