Diş Tedavisi

Diş Çekilince Kayma Olur Mu?

Diş Çekilince Kayma Olur Mu

Diş kayması özellikle dişlerin çekilmesi ile oluşan bir durumdur. Diş çekildikten sonra iki diş arasında kalan boşluk nedeniyle diş kayması meydana gelebilir. Diş boşluğu nedeni ile oluşan kaymalar zaman içerisinde ağız ve çene bozukluklarına neden olabilir.

Diş kayması sadece ortodonti tedavilerinde meydana gelmez. Diş kayması problemi tedavi edilmediği sürece çene, yüz ve boyun ağrılarına neden olmaktadır. Dişlerde oluşan ufak kaymalar genellikle hemen hemen herkeste olan bir durumdur.

Dişlerde meydana gelen kaymaların boyutları büyük ve sizleri rahatsız edecek kadarsa mutlaka uzman bir diş hekimine danışmanız gerekmektedir.

Diş Kayması Neden Oluşur?

Dişlerde meydana gelen diş kayması özellikle dişlerin çekilmesi ile meydana gelir. Dişler çekildikten sonra diş diziliminde boşluklar meydana gelir. Oluşan bu boşluklar komşu dişlerde kaymalara neden olmaktadır. Boşluklar doldurulmadığı süre boyunca dişlerde kaymalar meydana gelir ve çene problemleri ortaya çıkar.

Dişlerin çene kemiğine bağlı olmasında en çok mineral, diş etleri ve kolajenler etkilidir.

Diş etleri yapısı gereği yumuşak dokular olduğu için dişlerin hareket etmesini engelleyememektedir. Bu nedenle diş kaymaları olur. Dişlerinizde yaşamınız boyunca ufak çaplı kaymalar meydana gelebilir. Diş kaymasının seviyesini artıran en büyük etmenler ise stres ve sıkıntıdır. İnsanlar yaş aldıkça vücutların çeşitli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu nedenle dişlerde de diş kayması gibi problemler oluşabilir.

Diş Kaymasının Tedavisi Nasıl Olur?

Diş kaymasının problemi öncelikle diş kaymasına neden olan problemlerin belirlenmesi ile gerçekleştirilmektedir. Diş kaymasının nedeni belirlendikten sonra diş hekimi diş kaymasına yol açan etmenleri ortadan kaldırır.

Diş kaymasının pek çok tedavi yöntemleri vardır. Bu durum diş kaymasına neden olan etmenlere bağlıdır.

Diş kayması tedavisi için sıkça başvurulan tedavi yöntemleri implant ve protezlerdir. Herhangi bir nedenden dolayı diş çekimi yaptırdığınız zaman boşalan diş yerini implant tedavisi ile doldurabilirsiniz. Bu sayede diş kayması probleminin önüne geçmiş olursunuz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

One thought on “Diş Çekilince Kayma Olur Mu?

  1. Ahmet Şahin dedi ki:

    Merhaba ben 2 yıl önce dişimi çektirdim çekilen yere diş takmadım kayma var mı yok mu bilmiyorum nasıl öğrenebilirim? Bide kayma ne sıklıkla olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir