Diş Tedavisi

Çürük Diş Varken Tel Takılır Mı?

Çürük Diş Varken Tel Takılır Mı

Diş teli tedavisi nasıl yapılır? Kimlere diş teli takılır? Çürük dişlere tel takılır mı? Diş teli tedavisi ne kadar sürer? Hangi durumlarda diş teli takılır? Diş teli çeşitleri nelerdir? Diş teli tedavisi sonrasında yapılması gerekenler nelerdir? Diş teli tedavisi sırasında yapılması gerekenler nelerdir? Diş teli tedavisi sırasında diş temizliği nasıl yapılmalıdır? Diş teli tedavisi hakkında merak ettiğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş teli tedavisine başlanmadan önce dişlerde çürük varsa diş hekimi öncelikle bu çürüklerin temizliği yapar. Eğer çürük dişlerin çekilmesi gerekiyorsa öncelikle bu çürük dişler çekilir. Diş teli tedavisi öncesinde çürük işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

Eğer ağızda çürük diş varsa kesinlikle çürük diş üzerine diş teli takılmamaktadır.

Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra ağız içerisine elips şeklinde bir alet takılır. Ancak ağız içerisine takılan bu alet kesinlikle canınızı acıtmaz. Bu alet ağzınızı rahat bir şekilde açık tutabilmeniz için takılmaktadır. Bu alet takıldıktan sonra dişler zımparalanır ve özel yapıştırıcılar ile braketler diş üzerine yerleştirilir. Braketler yapıştırıcılar üzerine yapıştırıldıktan sonra kenarlarından taşan yapıştırıcılar tek tek kazınmaktadır. Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra diş teli takma işlemi bitmiş oluyor.

Diş Teli Varken Diş Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Diş teli tedavisi sırasında pek çok hasta diş temizliğine gereken özeni göstermemektedir. Bu nedenle ağız içerisinde kötü koku ve plak artışı gözlemlenmektedir. Diş teli tedavisi sırasında normalden daha fazla ağız ve diş bakımınıza dikkat etmeniz gerekmektedir.

Dişlerinizi diş teli tedavisi için özel olarak üretilen yumuşak diş fırçası ile fırçalamanız gerekmektedir. Aynı zamanda günde en az iki kere özel ağız suları ile gargara yapmanız gerekmektedir.

Kullanacağınız ürünleri veya ürünleri temin etmeden önce diş hekiminize danışmanız gerekmektedir. Diş teli kullanan hastaların mutlaka diş ipi ve ara yüz fırçası kullanması gerekmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir