Diş Tedavisi

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır

Diş implantları, dişin çekilmesinin ardından ya anında ya da 6 ila 8 hafta geçtikten sonra gerçekleştirilen tedavi yöntemidir. İmplant uygulamasının ne zaman gerçekleştirileceği, çekim yapılan dişin yerine, çekimin sebebi, mevcut ağız sağlığı ve tedavinin karışıklığı gibi pek çok etken ile bağlantılı olarak farklılık gösterebilir.

Belirli bir süre geçtikten sonra implant tedavisi kademeli olarak gerçekleşen bir süreçtir. Çekilen dişin yerine implant uygulaması genel olarak aşağıdaki aşamaları kapsamaktadır. Bunlar ise;

Diş Çekimi

İlk aşama, çekim yapılan dişin yerine implant uygulamak için ideal bir alan oluşturmaktır. Diş çekimi uygulaması bu adımda yerine getirilir.

Kemik iyileşmesi

Diş çekimi ardından çene kemiğinin iyileşmesi gerekmektedir. Bu aşama, kemiğin implanta destek olmak için yeteri kadar kuvvetlenmesine yardımcı olur. İyileşme aşaması, genel olarak birkaç hafta ile birkaç ay arasında farklılık gösterir.

İmplant yerleştirme

Kemik tamamı ile iyileştiğinde, implant uygulaması yerine getirilir. Bu aşamada implant çene kemiği üzerine yerleştirilmektedir.

İyileşme aşaması

İmplant konumlandırıldıktan sonra, kemik ve diş eti dokusu ile implantın çevresinin iyileşmesi gerekir. Kemik, diş eti dokusu ile implantın çevresinin iyileşme aşaması da birkaç hafta ile 30 gün arasında farklılık gösterebilir.

Protez takılması

İmplantın üstüne diş protezi konumlandırılır. Bu diş protezi sayesinde işlevsel bir diş olarak kullanılabilir duruma getirilir.

İmplant tedavisi hem kişinin mevcut haline hem de iyileşme evresi ile bağlantılı olarak farklılık gösterebilir. Bir diş çekimi yapılmasını ardından implant tedavisine ihtiyaç duyulduğunda, diş hekimi ya da diş implantı uzmanı sizin için en ideal tedavi seçeneğini tespit edecektir. Bu sebep ile, her durum için özel bir adım atılabilir ve doktor tarafından önerilen durumlara uyum sağlamak mühimdir.

Diş implantı tedavisine başvurmak isteyen hastalara yapılan implant tedavisi son derece kolaydır. Bir vida ile diş eti altında yer alan kemik dokusu üzerine bir delik açılır ve bu vida alana konumlandırılır. Sonrasında, üst bölümüne bir diş protezi ilave etmek için ikinci bir vidaya yer verilir. Bu dişler, porselen ya da zirkonyum gibi farklı materyallerden üretilir. İmplant tedavisi sayesinde kaybedilen dişlerin yeri doldurulur.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir