Kalan diş kökü için geç kalınmadan diş hekimine gitmeniz gerekmektedir. Diş kökü kalan diş için diş hekimi farklı tedavi yöntemleri uygulamaktadır. Öncelikle uygulanacak yöntem, diş kökü eğer çok derinde değilse cerrahi müdahale gerekmeden diş kökünü içerden alır. Ancak kalan diş kökü derindeyse eğer cerrahi müdahale ile diş kökü yerinden alınır.
Diş hekiminin kalan diş kökünü alması için uygulayacağı ikinci yöntem ise diş restorasyon uygulamasıdır. Bu yöntemde kalan diş kökünün diğer dişlere zarar vermemesi için diş köküne çeşitli müdahalelerde bulunmaktadır.
Kalan Diş Kökü Çekimi Zor Mudur?
Kalan diş kökü diş etine yakın bir yerdeyse eğer cerrahi müdahaleler ile diş etinden çıkarılmaktadır. Sorunlu olan bölgeyi anestezi iğnesi ile ilk başta diş hekimi uyuşturmaktadır. Daha sonra uyuşan bölgedeki diş köküne ulaşabilmek için diş etini diş hekimi açmaktadır. Kalan diş kökü, bulunduğu konuma göre işlemi zorlaştırabilir. Bu uygulama sırasında hastanın ağzının tam açılması gerekmektedir.
Kalan diş kökünde parçalanma olmadığı sürece diş kökü kolaylıkla çekilebilmektedir. Diş kökünün parçalandığı durumlarda ise kalan parçalar tek tek alınmaktadır. İşlem sırasında anestezi altında olduğunuz için herhangi bir acı veya ağrı hissetmezsiniz.
Diş Kökü Ağızda Kalırsa Ne Olur?
Zarar görmüş diş için zaman kaybetmeden diş hekimine başvurmanız gerekmektedir. Tedaviyi geciktirdiğiniz zaman dişinizi kurtarma ihtimali düşük olduğu gibi diğer dişlere de zarar verebilir. Kırık olan dişler için pek çok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Kırılan dişin zarar gördüğü bölge küçükse eğer dolgu tedavisi yöntemi ile o bölgeyi onarabilirsiniz.
Kırılan dişin zarar gördüğü bölge büyükse eğer kaplama yöntemi ile dişi kurtarma şansı oldukça yüksektir. Kırık diş problemlerinde sadece diş kökünün kaldığı durumlarda diş çekilmesi en son düşünülen bir yöntemdir. Diş kökünün kaldığı durumlarda kanal tedavisi yapılarak diş kökü üzerine kaplama yapılmaktadır.