Gelişen teknolojinin sayesinde yaşanan diş kayıplarının tedavisinde nerede ise gerçeğe yakın neticeler elde edilir. İmplant tedavi yöntemiyle kısmen veya tamamı ile yaşanmış olan diş kayıplarına müdahalede bulunmakta, bu tedavi yönteminin ardından hastalar gerçek dişlerine yakın yeni bir dişe sahip olmaktadır.
İmplant tedavi tekniği sadece diş kaybı için değil, diş etinin dibindeki kemikler ile ilişkili olarak meydana gelen tahribatın ardından veya yaşlılığı ile ilişkili olarak çene kemiğindeki tahribatlardan kaynaklanan diş kayıplarına da yapılabilmektedir. Bu tedavi tekniğinde ilk olarak çene kemiği için tedavi yapılmakta ve hazır edilen protezin ağza konumlandırılmasının ardından protezin çene kemiğiyle kaynaşması temin edilmektedir. Tabi konumlandırma uygulaması için kişinin ağız içinin geniş olmasına, ağız içerisinde yapılma şansına göre bir konumlandırılma uygulanır. Konumlandırma uygulaması ortalama on dakika zaman almaktadır fakat çene yapısı dar olan hastalarda birkaç saat kadar zaman alabilmektedir. Ardından, yapılan protez tabanın kemikleşmesi beklenir ki bu evre problemsiz bir biçimde tedavi tekniğinin sürdürülmesi için ortalama üç veya sekiz ay aralığındadır. Peki, işlem süresi uzun zaman alan implantların iyileşme zamanları ne kadardır? İyileşme zamanı nerede ise altı ay sürmektedir.
İmplant tedavi tekniğinin zamanını tamamı ile kişinin hali belirler ve her bir kişi için uygulanan işlem değişkenlik gösterir. Peki, bu sabır arzu eden evrede implantların iyileşme süresi ne kadardır? İmplant işleminin ardından iyileşme evresi de yine kişinin haline göre değişkenlik göstermekte, bunun ile ilişkili olarak da iyileşme evresi aşağı yukarı altı hafta ile altı ay aralığında farklılık gösteren bir süreç görülmektedir. Bu evrede diş kökü olabilmesi için konumlandırılan doğal olmayan çene kemiği ve kemiğe konumlandırılan protez dişlerin kemikler ile kaynaşması, ayriyeten gerçeğe yakın bir netice elde edilmesi adına oldukça mühimdir.
İmplantların iyileşme zamanları ne kadardır sualine cevap aldığınıza göre bu evrede neler yapılacağını öğrenmek de oldukça mühimdir. Altı haftayla altı ay aralığında farklılık gösteren iyileşme evresinde belli periyotlar ile doktorun uygun görmesi doğrultusunda kontrollerin yapılması gerekir ve hekimin de gözetimi ile röntgen filminin çekilmesi gerekir. Diş kökleriyle alakalı takip amacıyla yapılan bu röntgenin ardından hekim kök halini yakından gözetleyerek yönergelerde bulunur. Tabi bir de implantın iyileşme evresinde önem verilmesi gerekli olan bazı ögeler bulunmaktadır. İşlemin başlamasıyla iyileşmenin gerçekleşmesi arasında nerede ise dokuz aylık bir dönem bulunmaktadır. Bu dönemde kişinin hekim yönergesiyle belirlemiş olduğu kontrollere kesinlikle gidilmesi gerekmektedir. Kişi için güç ve sıkıntılı olan bu dönemde kişinin protez dişlere zararı olacak bütün olumsuzluklardan uzaklaşması, hekimin onaylamadığı şeyleri yerine getirmesi, ağız kısmını darbelere karşı muhafaza etmesi, çok sert olan veya sıvı olmayan gıdalardan uzak durması, aşırı sıcak veya soğuk besinlerden ve içeceklerden uzaklaşması gerekmektedir.