Diş Tedavisi

Diş İmplantının Ömrü Ne Kadardır?

Diş İmplantının Ömrü Ne Kadardır

İmplant dişlerin kullanım süreleri, bakımları düzenli bir biçimde uygulandığında, özen ile konumlandırılmış bir diş implantının yirmi seneyle otuz sene aralığında bir kullanım süresi bulunmaktadır. Diş implantlarının kullanım süreleri implantın doğru bir biçimde yapılması ve ardından ise kişinin implant bakımlarını ihmal etmemesi ile uzun kullanımlı olmaktadır.

İmplant dişlerin kullanımlarını uzun hale getirmek için gereken tedbirler alındığında, implantların yaşam boyu kullanılabilmeleri mümkündür. Ağız içinde eksik dişin yer aldığı bölgeye implant konumlandırılmaktadır. Konumlandırılan bu implantlar titanyum ürününden elde edilmektedir. Bu neden ile implantın biyo uyumluluğu var olmaktadır. Komşu dişleri zarara uğratmadan yapılabilen uzun süreli kullanımları olduğundan dolayı avantajlı olmaktadır.

İmplant dişlerin kullanım süreleri ve diş sağlıklarına dikkat edilmesi, diş doktoru randevularının ihmal edilmemesi gerekmektedir. Böylelikle implant dişler yirmi ile otuz sene aralığında bir zamanda sorunsuz bir biçimde kullanılabilmektedir. İmplantların uzun seneler süresince kullanılabilmesi için implant tedavi tekniğinin başarılı olması gerekir. Bu durum için tedaviyi deneyimli bir diş doktorunun yapması ve temizlik kurallarına uyum sağlanması gerekir.

Diş İmplantlarının Ömrünü Uzun Hale Getirmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Diş implantların ömrünü uzatmak için dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bunlar ise;

  • İlk olarak diş ve ağız sağlığına dikkat edilmesi gerekir. İmplant tedavisi süreci oldukça uzun bir süreç olmaktadır ve bu süreçte pek çok uğraş verilir. Verilen bu emeklerin boşa gitmemesi için implantların temizliğine özen gösterilmelidir.
  • Olası bir sorunun erkenden teşhis edilmesi ve tedbir alınması için düzenli bir şekilde diş doktoru kontrollerine gidilmesi gerekmektedir.
  • İmplant dişlerin çürüme ve yıpranma tehlikesi taşımamasına güvenerek implant bakımı ihmal edilmemelidir. Bu durumun sebebi implant üstü protezler hastanın kendi dişi kadar zarara uğramasalar da ağız içinde yoğunlaşan bakteriler kişinin ağız sağlığına oldukça kötü etki etmektedir. Gerek diş etinde gerek de çene kemiğinde açılmış olan boşluklarda ağız sağlığının bozulması neticesinde şiddetli sancılar hissedilmektedir.
  • Ağız içindeki her bir noktaya diş fırçası erişememektedir. Bu gibi hallerde diş arasının tamamen temizlenmesi için diş ipi tercih edilmelidir. Ayriyeten ağız gargarası da tercih edilebilmektedir.
  • İmplantların etrafının bilhassa temiz tutulması ve bu dönemde implantları zarara uğratabilecek sert kabuklu gıdaların yenilmemesi gerekir.

Belirtilen hususlara dikkat edilerek implant dişlerin kullanım süresini uzatabilirsiniz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir