Diş Tedavisi

Çok Su İçmek Dişleri Beyazlatır Mı?

Çok Su İçmek Dişleri Beyazlatır Mı

Su içmek hem ağız sağlığı hem de hayati açıdan son derece önemlidir. Su tüketimi vücuttaki tüm organları etkilediği gibi iyi bir ağız ve diş sağlığı içinde gereklidir. Az su tüketimi dişlerin sararmasına etki etmektedir.

Dişlerin yanı sıra, genel sağlık ve zindeliği muhafaza etmek içinde su içmek gerekmektedir. Sağlıklı beyaz dişler ve çekici bir gülümseme için su tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Dişleri fırçalamak ya da diş ipi kullanmak ağız ve diş sağlığı için gereklidir. İnciyi anımsatan beyaz dişlerin ışıltılı kalabilmesi için su içilmelidir.

Tüm canlılara faydası sayılamayacak kadar çok olan su varken, başka şeyleri içmek ağız ve diş sağlığı için zararlıdır. Su, toksinlerin dışarıya atılmasına, cilt renginin düzelmesine, zinde kalmaya, sağlıklı kilonun muhafaza edilmesine, ağız ve diş sağlığının korunmasında yardımcı olmaktadır. Kısacası su içmek dişleriniz için yapabileceğiniz en iyi içeceklerden bir tanesidir. Suyun diş sağlığınız için her zaman çok önemli olduğunu belirtmek isteriz.

Uzmanlar genel olarak su içmenin ağız ve diş sağlığı içinde önemli olduğunu ifade etmektedirler.

Dişlerin sararmasını engellemek ve beyaz renkte kalması için su içilmelidir. Dişlerin beyaz renginin sarı renge dönmemesi için gündelik su ihtiyacınızı tam olarak karşılamanız gerekmektedir. Çünkü gündelik su gereksinimi karşılanmaz ise, tükürük miktarı azalacağı gibi tükürüğün kıvamı yoğunlaşır. Böylelikle tükürüğün yıkayıcı etkisi yok olur ve dişler üstünde plak birikimi oluşmaya başlar. Diş üstünde biriken ve oluşan plaklar, dişlerin olduğundan daha sarı görünmesine yol açar.

Az su tüketiminden kaynaklı ortaya çıkan dişlerdeki renk değişikliği için düzenli olarak diş hekimine gitmek ve gerekli ise diş taşı temizliği yaptırmak gerekmektedir. Böylelikle dişlerinizin orijinal rengi ve sağlığını muhafaza etmeniz için diş hekiminiz size yardımcı olacak ve dişleriniz için uygulanması gereken tedavileri uygulayacaktır.

Florürlü su içmek, diş çürüklerinin oluşmaması için yapabileceğiniz çok kolay ve en yararlı şeylerden bir tanesidir. Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi su içmek diş rengini korumak için idealdir, bundan dolayı diş sağlığı için bol bol su tüketebilirsiniz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir