Diş Tedavisi

İmplant Hangi Dişlere Yapılır?

İmplant Hangi Dişlere Yapılır

İmlant tedavisi özellikle diş eksikliği olan hastalara ve estetik açıdan problem yaşayan hastalara uygulanmaktadır. Diş eksikliği yaşayan hastalar özellikle yeme içme sırasında çiğneme problemi yaşamaktadır. Bunun önüne geçmek için implant tedavisi uygulanabilir. Ayrıca oluşan diş kaybı çeşitli çene problemlerini meydana getirmektedir.

İmlant tedavisi sayesinde hastaların kendilerine olan özgüveni artmaktadır. Estetik açıdan problem yaşayan hastalara kolaylıkla implant tedavisi uygulanmaktadır. Ayrıca diş yapısı bozuk ve diş kaybı yaşayan hastalarda konuşma bozukluğu yaşanmaktadır. İmplant tedavisi sayesinde bu problemin önüne geçmiş olursunuz.

Çürük dişler, travma sonucu oluşan kırık dişler ve dişlerden oluşan periodontal hastalıkların tedavisi için implant tedavisi en uygun seçenektir. Diş haybı yaşayan hastalarda özellikle çene kemiğinde erime başlamaktadır. Diş hekiminizin yapacağı implant tedavisi sayesinde bu kemik erimesinin miktarını azaltmış olursunuz.

Sigara içiminden dolayı ağız içerisinde oluşan yaralar imlant tedavisinin başarını engellemektedir. Bu nedenle fazla sigara tüketimi yapan bireylerde implant tedavisi uygulanmamaktadır. Ayrıca yüksek tansiyon, diyabet ve hemofili gibi hastalıkları bulunan bireylerde sağlık durumları açısından implant tedavisi uygulanmamaktadır.

İmplant tedavisi çene kemiği ve diş eti sağlığı için oldukça önemlidir. İmplant yapılacak hastanın uygun bir kemik dokusuna sahip olması gerekmektedir. Kemik dokusunun sağlamlığı yapıldıktan sonra implant tedavisine uygun olup olmadığı diş hekimleri tarafından karar verilmektedir.

İmplant tedavisi yapılmadan önce klinik ve radyoloji muayenesi mutlaka yapılmalıdır. İmplant tedavileri için uygun kemik dokusuna sahip olan her yaştaki hastaya bu tedavi yöntemi yapılabilir. İmplant tedavisi kemik gelişimini henüz tamamlamamış genç bireylerde uygulanmaz.

Yapılacak olan implant tedavisinin süresi diş sayısına bağlı olarak değişmektedir. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde bu tedavi süreleri oldukça kısadır. İmplant tedavisi uygulandıktan sonra oluşan ağrı, diş çekimi sırasında oluşan ağrı ile aynıdır.

İmplant uygulaması sırasında hastanın tercihine göre lokal yada genel anestezi yapılmaktadır. İmplant tedavi süresi boyunca ağız ve diş sağlığına oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. İmplant tedavisi sonrası uygulanan tedavi yerinin iyileşme süresi 3 ile 6 ay arası değişmektedir. Bu süre boyunca alınan besinin dişlere hafif bir baskı uygulamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Yapılan implant tedavisinin ömrü hastanın ağız ve diş sağlığına verdiği bakım sayesinde uzamaktadır. Düzenli yapılacak olan bakım sayesinde yapılan implant tedavisini ömür boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir