Diş Tedavisi

Diş Çapraşıklığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Diş Çapraşıklığı Tedavi Yöntemleri

Ayrık ve çapraşık dişler ile alakalı birçok değişik diş çapraşıklığı tedavisi uygulanmaktadır. Antalya diş çapraşıklığı tedavisinde ilk etapta bilmeniz gereken çapraşık dişlerin düzeltilmesi, vakit ve sabır isteyen, uzun süreli uygulanan bir süreçtir. Bu gibi sebeplerden dolayı alanında profesyonel ve sektörün en iyi ortodontistleri ile beraber çalışan Sayın Ortodonti Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sizlere büyük avantajlar sağlamaktadır.

Diş çapraşıklığı bulunan bireylerde uygulanan ilk tedavi yöntemi, diş telidir. Dişlerde çapraşıklık oluşmaya başladı veya mevcutsa ilk etapda başvurulan ve tercih edilen metot, diş teli takılmasıdır. Diş teli tedavisi yöntemi her yaşta hasta için uygulanmaktadır. Kısacası teorik bakımdan hastanın yaşından bağımsız şekilde her hastaya diş teli tedavisi yöntemini uygulamak mümkün olmaktadır. Ancak hastanın dişlerinde bulunan çapraşıklık iskeletsel bir durumdan dolayı kaynaklanıyorsa yaşına da dikkat etmek gerekmektedir. Mesela hastada kemiksel bir problemden dolayı çapraşıklık bulunuyorsa cerrahi bir prosedüre gereksinim duyabilir. Fakat bu gibi durumlarda kesin kararı alanında uzman ve deneyimli ortodonti uzmanımız karar verecektir.

İlerleyen ve gelişen teknolojik metotlar ve modernleşen diş hekimliği sayesinde son dönemlerde telsiz çapraşık diş tedavisi yöntemleri de sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Estetik bakımdan çapraşık dişlere çözüm sunan telsiz ortodonti tedavileri, genellikle yetişkinlik dönemindeki hastalar tarafından tercih edilmektedir. Metal tel ve braket kullanarak kendilerini fiziksel bakımdan hassas bir duruma sokmak istemeyen diş çapraşıklığı bulunan bireylerin tercih ettiği yöntemlerdir. Telsiz diş çapraşıklığı tedavisi bir taraftan hastaya diş telinde olduğu kadar etkili ve başarılı sonuçlar sunarken diğer taraftan hastanın tel takma konusundaki bütün endişe ve zorluklarını ortadan kaldırmaktadır. Şeffaf braketler, şeffaf diş plakları veya lingual ortodonti metotları gibi ortodonti tedavi yöntemleri, çapraşık diş tedavileri arasında özel olarak son dönemde popülerliği artıran metotlardır.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir