Diş teli istenilen yönde, belirli bir zaman süresince, devamlı güç uygulama prensibi ile çalışmaktadır. Diş Teli Tedavisi esnasında uygulanan güç çok aşırı olduğu takdirde, dişe ve dişi saran dokulara zarar verebilir.
Dişlerin arzu edilen pozisyonu almaları yalnızca devamlı ve hafif bir basınçla sağlanabilir. Dişlere yapışan ve üstlerinde tellerin rahatlıkla geçebileceği delikler yer alan aparatlara braket ismi verilmektedir. Braketler dişlere yapışık bir durumda olduklarından 24 saat, kesintisiz tedaviye destek olurlar. Sürekli tedavi sağlayan braketlere, dişleri doğru yönlendirmeye destek olan kulplar denilmektedir. Braketlere tutturulan diş teli, dişlerin normal haline dönmesi için dişlere belirli bir basınç uygular. Böylelikle braketler sayesinde, zaman içinde dişler arzu edilen konuma getirilir.
Ortodontik tedavinin ana amacı dişlerin kemik içinde hareket etmesini sağlamaktır. İstenilen hareketin birkaç gün gibi kısa süre içerisinde olması söz konusu değildir. Uygulanan Diş Teli Tedavisi işleminde dişlerin kemik içerisinde ayda 1 veya 2 mm kadar hareket etmesi beklenmektedir. Bundan dolayı Antalya diş teli tedavisi için uzun zaman gerekebilir. Tel tedavisinin bazı aşamalarında hastaların elastik ajanlar kullanması talep edilmektedir. Elastik ajanlar bireyin kendi kendine her gün kolaylıkla değiştirebileceği basit lastiklerdir. Yamuk dişlerin istenilen yere yönlendirilmesine destek olurlar.
Gelişen Modern tedavi teknikleri sayesinde arzu edilen sonuçlara kolaylıkla ulaşabilmektedir. Sayın Ortodonti Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizde hastalarımıza metal, seramik ve cam braket gibi birbirlerine farklı üstünlükleri bulunan tedavi seçenekleri de sunulmaktadır.