Diş Tedavisi

Diş İmplantı Çene Kemiğine Zarar Verir Mi?

Diş İmplantı Çene Kemiğine Zarar Verir Mi?

Diş implantı uygulaması nedir? Diş implantı uygulaması nasıl yapılır? Diş implantı herhangi bir sağlık problemine yol açar mı? Diş implantı Uygulamasından sonra yapılması gerekenler nelerdir? Diş implantı planlaması nasıl yapılmalıdır? Diş implantı hakkında aklınıza gelen bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

İmplant Çene Kemiğine Zarar Verir Mi?

İmplant tedavisi kaybedilen dişlerin yerini doldurmak için uygulanan en başarılı tedavi yöntemlerinden bir tanesidir.

İmplant tedavisi hakkında pek çok hasta implant işlemi sırasında çene kemiğinin zarar görebileceğini düşünür. İmplant tedavisi için öncelikli olarak yapmanız gereken ilk adım bu konuda uzman bir diş hekimi ile çalışmaktır. Aksi takdirde işi bilmeyen biri ile çalıştığınız zaman çene kemiğiniz zarar görebilir ve dokular zedelenebilir. İmplant tedavisi için iyi bir diş hekimi ile tedavi aşamalarına birlikte karar verebilirsiniz.

İmplant Tedavisi İnce Kemiklere Uygulanır Mı?

İmplant tedavisi protezlere destek için uygulanan ve çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri olarak tanımlanmaktadır.

Kaybettiğiniz dişin yerine yenisi koymak için yaptırmanız gereken en başarılı olabilecek tedavilerden bir tanesi de implant uygulamasıdır. İmplant tedavisini yaptırabilmeniz için sağlıklı bir diş etine ve implantı destekleyecek bir kemik yapısına sahip olmanız gerekmektedir.

Diş İmplantı Kimlere Yapılır?

Diş implantı eksik dişe sahip olan hastalara uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra diş implantı tedavisi olabilmek için sağlıklı bir kemik yapısına sahip olmanız gerekmektedir.

Diş implantı için diş etlerinizde herhangi bir sağlık probleminin olmaması gerekmektedir. Tedavi sonrası kemiklerin iyileşmesini engelleyecek herhangi bir sağlık problemine sahip olmamanız gerekmektedir.

Diş implantı yaptırmak isteyenler sigara veya tütün ürünlerini kullanmaması gerekmektedir. Diş implantının tedavisi süresi uzun olduğu için bu tedavi sürecine uyum sağlayabilenlerin bu uygulamayı yaptırması gerekmektedir. Kemik gelişimini tamamlamış 18 yaşından büyük herkes implantı tedavisi için uygun bir aday olabilmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir