Diş Tedavisi

İmplant Çeşitleri Nelerdir?

İmplant Çeşitleri Nelerdir

İmplant çeşitleri nelerdir? Kaç tane implant çeşidi vardır? Hangi implant çeşidi daha kullanışlıdır? İmplant tedavisi nasıl yapılır? İmplant tedavisi sırasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İmplant tedavisi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İmplant tedavisi ve implant çeşitleri hakkında merak ettiğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplıyoruz.

İmplant Çeşitleri

İmplant tedavisinde hastanın isteğine göre herhangi bir implant çeşidi uygulanmaktadır. Diş hekimi yaptığı muıayene sonrasında hasta için en uygun olan diş implantını seçerek tedaviye başlar. Hastaların isteğine göre diş hekimlerinin uyguladığı implant çeşitleri şu şekildedir.

Subperiostal İmplant

Subperiostal implantlar, diş kemiği üzerinden alınan ölçülere göre hazırlanmaktadır. Bu implantların en büyük avantajı ise kullanımının kolaylığıdır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı giderirken bu implant çeşidi ile alakalı herhangi bir problem yaşamazsınız.

Subperiostal implant çeşidi ince metal alaşımlardan üretilmektedir. Bu implant çeşidi periostun altında yer alan kemiğin üstüne uygulanmaktadır. Ayrıca sıkça tercih edilen implant çeşitleri arasında yer almaktadır.

Endosseöz İmplant

Endosseöz implant, endostal implant olarak bilinen bir implant çeşididir. Bu implant çeşidi bir veya birden fazla dişin olmadığı durumlarda uygulanmaktadır.

Günümüzde en çok tercih edilen implant çeşitleri arasında yer alan endosseöz implant, kendi içerisinde de üç gruba ayrılmaktadır. Bunlar; vida, silindirik ve blade implantlar şeklinde adlandırılmaktadır.

Transosseöz İmplant

Transosseöz implant aynı zamanda transmandibular implant olarak da adlandırılmaktadır. Bütün kemiklere uygulanan bir implant türüdür.

Transısseöz implant çeşidi daha çok kemik boyundaki yetersizliği gidermek amacı ile hastaya uygulanan bir uygulamadır. Sıkça tercih edilen bir implant çeşidi değildir. Ayrıca bu implant çeşidi oldukça zor ve uğraştırıcı bir yöntem olduğundan hastaların sıkça tercih ettiği bir implant çeşidi değildir.

İntramukozal İmplant   

İntramukozal implant çeşidi tamamen titanyum kaplama ile yapılan bir implant çeşididir. Protezlerdeki retansiyonu arttırmak amacı ile uygulanan bir implant çeşidi olan intramukozal implant, günümüzde sıkça tercih edilen bir implant çeşidi değildir.

Endodontik İmplant

Endodontik implant, endodontik stabilizatör olarak da adlandırılmaktadır. Bu implant çeşidi daha çok zayıf diş yapısına sahip olan hastalara uygulanmaktadır.

Endodontik implant çeşidi ile daha güçlü bir diş yapısına sahip olabilirsiniz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir