Diş Tedavisi

Ağız Hijyenini İhmal Ederseniz Neler Olur?

Ağız Hijyenini İhmal Ederseniz Neler Olur

Ağız hijyenini ihmal ederseniz ne olur? Ağız hijyenine nasıl dikkat etmeliyiz? Ağız hijyeni konusunda yapılması gerekenler nelerdir? Ağız hijyeni nasıl olmalıdır? Ağız hijyeni sağlanmadığı durumlarda neler olur? Ağız hijyeni hakkında merak ettiğiniz ve aklınıza gelen bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Ağız Hijyeni İhmal Edilirse Ne Olur?

Ağız hijyeni öncelikli olarak ağız içerisinde yer alan yanaklar, dil, diş eti ve dişlerin temizliği konusunda yapılan bakımdır. Ağız hijyenini sizlere bu şekilde tanımlayabiliriz.

Ağız hijyenini sağlamanın pek çok faydası vardır.

Ağız hijyeninizi evde sağlamak için yapmanız gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunlar arasında diş fırçalamak ve diş fırçalama sonrasında yapmanız gereken diş ipi kullanımı önemli bir faktördür. Diş ipi diş fırçasının ulaşamadığı yerdeki yemek kalıntılarını temizleyerek ağız içerisinde hijyeni oluşturur. Bütün bunları yaptıktan sonra ise ağız bakım suları ile gargara yapmanız oldukça önemlidir.

Bu şekilde temizlenmiş bir ağız içerisinde kesinlikle kötü koku oluşumu meydana gelmez. Bu sayede diş çürüklerini de önlemiş olursunuz.

Ağız hijyeni sağlanmadığı durumlarda diş çürükleri, diş plağı oluşumu ve diş kayıplarına kadar pek çok sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Ağız Hijyeni İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Ağız hijyenine dikkat etmezseniz eğer pek çok sağlık problemi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ağız hijyenini önemsemeyen hastaların pek çoğunda diş kayıpları meydana gelmiştir. Bu nedenle bu konuya oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir.

Ağız hijyeni için evdeki bakımlarınızın yanı sıra her 6 ayda bir düzenli olarak diş hekimi ziyaretlerinde bulunmanız gerekmektedir. Ayrıca ağız hijyeninizi sağlamak için;

  • Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız gerekmektedir.
  • Fırçalama sonrasında diş ipi ile diş fırçasının ulaşamadığı yerlerdeki yemek kalıntılarını temizlemelisiniz.
  • Ağız içerisinde yer alan bakteri ve virüslerden kurtulmak için ağız bakım suları ile fırçalama temizliğiniz bittikten sonra gargara yapmalısınız.
  • Dengeli beslenmek ağız hijyeni konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Düzenli olarak su içmeniz gerekir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir