Çene kısmında ortaya çıkan erime ve implant uygulanmasını engelleyen diğer etkenler söz konusu olduğunda, kayıp dişlerin tamamlanmasını temin eden All on Four implant tekniği, uzun süredir tercih edilmektedir.
İmplant tedavi yöntemi için önünde engel olan kayıp dişlerin tamamlanması için tercih edilen All on Four yöntemi, çenenin arka kısmına otuz- kırk beş derecelik bir açı ile 2 adet, ön kısmınaysa dik bir biçimde 2 adet implant konumlandırılmasıdır. İmplantların bu biçimde konumlandırılmasının sebebi en fazla dayanaklığın yakalanmak istenmesidir.
Birden fazla diş eksikliklerinde güven ile yapılan bir tedavi biçimidir. Tamamı ile diş olmayan bir çenede bile diş eksikliklerinin giderilmesini temin eden bu yöntemde genel olarak dört tane implant tercih edilir. Nadir hallerde bu rakam altı tane olarak da görülebilir.
Kişi yönünden oldukça rahat bir evre eşliğinde yapılan bir yöntemdir. Lokal anestezi yapılarak uygulanır. Bunun sayesinde tedavi esnasında sıradan bir sancı veya ağrı hissiyatı oluşturmaz. Tedavinin ardından da duyulan ufak ağrılar diş doktorunun reçete ettiği ilaçlarla geçebilir.
All on Four Tedavi Yöntemi Nasıl Uygulanır?
İmplant tedavi yöntemindeki gibi kademeli bir biçimde ilerler. Tedavi kademeleri şu şekildedir:
- Tedavi yönteminden evvel kesinlikle klinik muayenesi yapılır. Bu muayenenin ardından kişi, tedavi evresi hakkında ayrıntılı bir biçimde bilgilendirilir. Bu muayenede kişinin tedavi yöntemine uyum sağlayıp sağlamayacağı, çekilmesi gerekli olan sıradan bir diş bulunup bulunmadığı gibi ögelere bakılır.
- Çekilmesi gerekli olan dişler mevcutsa lokal anestezi yapılarak diş çekimi gerçekleştirilir. Ardından kişiye implantlar konumlandırılır.
- İmplantların üzerinden ölçü alınarak kalıcı olmayan protezler hazır edilir. Bunun sayesinde tedavi evresince kişinin dişsiz kalmasına gerek duyulmaz. Bu kademe tedavi yönteminin avantajlı açılarından biridir.
- Gereken vaktin beklenmesinin ardından geçici olmayan ve kişi tarafından sürekli olarak kullanılacak implant üstü protezler konumlandırılır. All on four tedavi yönteminde tercih edilen implantlar, klasik implant tedavi yönteminde tercih edilen implantlarla birebirdir.
- İmplant işleminden sonra kalıcı olmayan protezler konumlandırılır ve sabit hale getirilir. Bunun sayesinde kişi aynı gün içinde protez dişlerini kullanabilir.
- Bu kademenin ardından, konumlandırılan implantların çene kemiğiyle kaynaşabilmesi için bir müddet zaman geçmelidir. Bu zaman genel olarak üç- altı ay aralığında farklılık gösterir.
All on Four Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
All on four yönteminin avantajları şu şekildedir:
- İyileşme evresi son derece rahattır. Dolayısı ile kişileri zorlayan bir yöntem olarak görülmez.
- Kayıp dişlerden dolayı kaynaklanan kemik eksikliğinin engellenmesini temin eder.
- Tedavi zamanı son derece azdır.
- Estetik yönden kayıp dişlerden rahatsızlık duyan kişilerin kendilerine olan güvenlerine destek olan bir yöntemdir.
- Çiğneme ve konuşma işlevlerinde ciddi bir düzelme sağlanabilir. Dolayısı ile hastaların hayat konforları artar.
- Başarı düzeyi son derece fazladır.
- İmplantlar geçici olmadığından dolayı protezlerin konuşma veya beslenme esnasında çıkması yönündeki kaygıyı yok eder.
- İmplantın uygulandığı gün kalıcı olmayan protezler yapıldığı için kişiler konuşma ve beslenme işlevlerinde herhangi bir sıkıntı geçirmez.
- Bilhassa hareketli protez kullanımı ile alakalı problem geçiren kişiler için son derece ideal bir yöntemdir.
- All on four tedavi yönteminde tercih edilen implant sayısı azdır. Dolayısı ile gideri oldukça azdır.
All on Four İmplant Tedavi Yöntemi Ardından Nelere Dikkat Edilmeli?
Tedavinin ardından dikkatli olunması gereken etkenler şu şekildedir:
- Reçete edilen ilaçlar rutin bir şekilde tüketilmelidir.
- Birkaç gün sıcak gıdalardan uzaklaşılmalıdır.
- Yumuşak olmayan gıdalar yenilmemeli, kişiler yumuşak gıdaların bulunduğu bir diyetle beslenmelidir.
Tedavinin ardından dikkatli olunması gerekenler hususunda diş doktorunuz sizleri detaylı bir biçimde bilgilendirecektir.