Tek bir diş boşluğunda ve diş kaybı durumunda kaybolan dişin her iki yanındaki dişlerin korunması gerekmektedir. Bunun yanı sıra boş kalan yere implant yerleştirilebilmektedir.
Tek diş eksikliği durumunda komşu diğer iki diş küçültülerek boş olan kısma üçlü kuron köprü protez tedavisi yapılabilmektedir. Herhangi bir tedavi yöntemi düşünülürken hasta için en uygun olan tedavi yöntemi düşünülmektedir. Tek diş boşluğunda genellikle tercih edilen tedavi yöntemi ise iki dişin kesilip küçültülerek sabit porselen köprü yapılmasıdır. Bunun yanı sıra komşu iki dişin kesilmeden asit yöntemi ile pürüzlendirme işlemi yapılarak kompozit reçine esaslı sabit köprü tedavisi uygulanabilmektedir. Dişsiz olan boşluk mutlaka muhafaza edilmelidir.
Boş kalan diş yerine aynı zamanda dental implant tedavisi de uygulanabilmektedir.
Diş Eksikliği Nelere Yol Açmaktadır?
Çekilmiş olan diş boşluğuna herhangi bir diş yapılmadığı zaman kapanışta olan karşı çene dişi boşluğa doğru kayma yapabilir. Ayrıca çekim boşluğunun ön ve arka tarafında yer alan dişler eksik bölgeye doğru kayabilir.
Diş çekimini takiben bir yıl içerisinde başlayan bu diş hareketleri daha sonra yapılacak olan köprü veya implant tedavisine zorluk çıkarabilmektedir.
Diş çekimi sonrasında zaman kaybetmeden köprü veya implant tedavisinin yapılması gerekmektedir. Diğer dişlerin çekimden etkilenmemesi için tedaviye geç kalınmaması gerekmektedir. Çekilen dişin olduğu bölgede yeteri miktarda kemik varsa son zamanlarda sıkça tercih edilen implant tedavisine başvurabilirsiniz.
Çekilen dişin bulunduğu bölgede yeteri miktarda kemik yoksa eğer kuron köprü tedavisine başvurabilirsiniz.