Diş Tedavisi

Lamine Diş Ne Kadar Dayanır?

Lamine Diş Ne Kadar Dayanır

Lamine diş işlemi, estetik bir diş görüntünün temin edilmesi ve doğal diş işlevlerinin yerine getirilmesi için ideal bir teknik olmaktadır. Kolay muhafaza etme önlemleri ile kullanıldığında çok iyi neticeler alınacak olan lamine dişler, dişin sağlıklı, beyaz renkte ve estetik gözükmesine ve belli ölçülere kadar olan çapraşıklıkların tel tedavi tekniği olmadan çözülmesine imkan temin etmektedir.

Hiçbir tedavi yöntemi için dayanıklılığı net bu kadardır gibi bir şey söylemek mümkün olmamaktadır ancak genel bilgiler verilebilmektedir. Kullanım esnasında çevresel faktörlere de özen göstermek gerekmektedir. Dolayısı ile yapay olmayan dişlerin kullanımı sırasında özen gösterilen noktalar, lamine dişler için de geçerli olmaktadır. Daha açıklayıcı olur isek; dişinize darbe gelmesi nasıl kendi dişlerinizi zarara uğratıyor ise aynı biçimde bu gibi restorasyonları da zarara uğratabilmektedir. Ancak tekrardan yapılabilecek, yenilenebilir tedavi yöntemleridir.

Dişlere Lamine diş tedavisi uygulanmış ise dişlerin doğal yapısı muhafaza edilmelidir. Dişlerin çürümesi lamine dişlerin değiştirilmesinde fazlası ile etkili olmaktadır. Böyle bir hal mevzubahis olduğunda lamine dişlerin değiştirilmesi gerekir. Ayriyeten lamine dişler ve çoğunlukla diş eti ve diş bakımı altı ayda bir uygulanmalı, işlemin halini kontrol edilmesi gerekir. İyi bir şekilde muhafaza edildiği takdirde lamine dişlerin dayanıklılığı on beş yıla dek çıkabilmektedir.

Lamine Dişlerin Bakımları

Lamine dişlerin bakımlarında özen gösterilmesi gerekli olan en mühim husus, dişlere yapılan kaplamaların kırılmasının önüne geçmektir. Lamine dişler dayanıklı materyaller kullanılarak yapılmakta olup çok ince bir yapıya sahiptirler. İnsan dişi de gün içinde pek çok başka faktöre maruz kalmaktadır. Günlük olarak tüketilen yumuşak yapıda olmayan yiyecekleri yerken dikkat etmek gerekmektedir. Lamine dişlerin kırılmaması için gerekli olan çabanın sarf edilmesinin ardından uygulanması gerekli olan bakımlar, temizlik ve ağız bakımları ile alakalı olmaktadır.

Lamine diş işlemi özel hale gelmiş, bağlayıcılığı fazla rezin yapıştırıcı ürünlerle uygulanmaktadır. Bu yönden düşünülenin tam tersine son dönemde lamine dişlerin düşmesi gibi bir hal oldukça düşük bir olasılıktır.

Lamine diş tedavisi uygulanmış dişler için diğer tedavi yöntemlerinde olduğu gibi ağız ve diş bakımları eksiksiz şekilde uygulamalıdır. Düzenli bir şekilde fırçalaması yapılan, gerekli hallerde diş ipi ve ağız gargarası tercih edilen lamine dişler, doğal dişler gibi uzun seneler kullanılabilmektedir. Ayriyeten kola gibi asit içeren içecekleri çok fazla içmemek gerekmektedir. Asitler, yapıştırıcı ürünün uzun zamanda tesirinin düşmesine neden olabilmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir