Diş Tedavisi

Florozis Nedir? Nasıl Geçer?

Florozis Nedir? Nasıl Geçer?

Florozis nedir? Florozis nasıl geçer? Florozis tedavisi nasıl olur? Florozis nedenleri nelerdir? Florozis tedavisi nasıl yapılır? Diş florozisi nasıl geçer? Florozis hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Florozis Nedir?

Hayatımız boyunca korumamız gereken daimi dişlerimiz çene kemiği içerisinde gelişimlerini sürdürmeye devam eder. Yirmi yaş dişi haricindeki bütün dişler 8 yaşına gelindiği zaman görünümlerini tamamlamış olur.

Küçük yaşlarda çok fazla flor alındığı zaman dişlerin dış yüzeylerindeki mine tabakasında bazı oluşum bozuklukları meydana gelebilir. Florozis kozmetik bir durumdur. Kesinlikle bir hastalık değildir.

Florozis Belirtileri Nelerdir?

Florozisi olanlar çok az belirti görebilirler. Bu durum ancak diş hekimleri tarafından anlaşılmaktadır. Florozis belirtileri arasında dişlerde hafif seviyelerde beyaz çizgiler ve nokta oluşumları gözlemlenmektedir.

Florozisi daha ağır atlatan hastaların dişlerinde çukurlaşma, gri, siyah ve kahverengi gibi renk oluşumları gözlemlenmektedir.

Florozisi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Florozisin diğer hastalıklarda olduğu gibi bu kozmetik rahatsızlıkta da tedavisi mümkündür. Florozisin daha ağır atlatan kişilerde yapılan uygulamalar arasında diş beyazlatma işlemleri ve dişlerin yüzeyinden tabaka almak gibi farklı yöntemler uygulanmaktadır.

Daha ağır florozisi gibi durumlarda porselen lamineler veya kuron kaplamalar da diş hekimleri tarafından tercih edilmektedir.

Florozisten Korunma Yolları Nelerdir?

Diş fırçalamayı yeni yeni öğrenen çocuklarınızın diş fırçaları üzerine bezelye kadar diş macunu koyması gerektiğini öğretmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra macunu yutmaması gerektiğini ve tükürmesi gerektiğini söylemelisiniz. Yutmasına neden olan aromalı diş macunlarını kesinlikle kullanmayınız.

İçme suyunda gereken flor olmadığı durumlarda çocuklarınıza ek flor takviyesi yapabilirsiniz.

Bazı gıdalarda ve meyve sularında flor bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bazı içme sularında yine fazladan flor bulunabilir. Bu gibi durumlarda bu tarz yiyecek ve içecekleri çocuklarınızın az tüketmesi gerektiğini unutmamalısınız.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir