Diş Tedavisi

Dişçiye Giderken Diş Fırçalanır Mı?

Dişçiye Giderken Diş Fırçalanır Mı

Daha evvel uygulanan tedavilerle alakalı belgeler, çekilmiş olan röntgenler mevcut ise onlar da dişçiye randevuya giderken götürülebilmektedir. Tercih edilen sistemik ilaçlar bilinmeli ve sual edildiğinde söylenmesi gerekir. Bunun ile birlikte bulaşıcı bir rahatsızlık mevcut ise dürüst bir şekilde doktor ile paylaşılması gerekmektedir. Sistemik rahatsızlığı izleyen tıp doktorunun yazmış olduğu bir bilgilendirme mesajı mevcut ise unutulmaması gerekmektedir. Ağızdaki problem veya en azından problemin sebep olduğu şikayet net bir şekilde belirlenmeli ve doktora aktarılmalıdır.

Tedavi döneminde fotoğraf alınacak ise mümkün olduğu kadar nötr renk tonlarında giysiler ve makyajsız bir ciltle gidilmemesi gerekir, şayet makyaj mevcut ise en azından uygulamadan evvel ruj ve yanakta fondöten silinmesi gerekmektedir. Şayet makyaj olmadan yapamam diyor iseniz, uygulamanın ardından yenilemek için malzemelerinizi yanınızda bulundurabilirsiniz.

Randevudan hemen önce sarımsak, soğan gibi koku yapan besinler yenilmemeli, sigara tüketilmemelidir. Randevu öncesi dişler kesinlikle fırçalanmalı ve gerekli olan ağız bakımı yapılmalıdır.

Dental tedavi yöntemi stresli olabilmektedir. Daha evvel tedavi esnasında geçirilen kötü durumlar var ise; bunlar doktor ile paylaşılmalı fakat bu hususta kaygılanılmamalıdır. Şayet bir kaygınız var ise bu durumu doktor ile paylaşmak, doktorun sizi sakinleştirmesi ve tedavi döneminin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi yönünden oldukça mühimdir. Tedaviler hastaya özgü olmaktadır, başka hastalara yapılan tedaviler sizler için uygun olmayabilmektedir. En uygun tedavi yöntemini belirleyecek yine doktorun kendisi olmaktadır. Etraftan işitilen söylemler genel olarak eksik veya doğru değildir. Bu sebep ile başka hastaya uygulanan tedavilerin yapılması hususunda ısrarcı olunmaması gerekmektedir.

Tedavi türlerine göre, tedavi zamanları da değişkenlik gösterir. Tek bir seansta bile sonlanabilen tedaviler olduğu gibi altı ay veya daha uzun zaman alan tedaviler de yer almaktadır. Tedaviye başlamadan bu durum hakkında bilgi edinmeniz, tedavi sürecine hakim olmanızı temin etmektedir. Şayet kısa süreliğine tedavi yapılacak alanda olacak iseniz tedavilere başlamadan bunu doktorunuza söylemeniz, tedavi randevularının ayarlanabilmesi için oldukça mühimdir. Ağız tedavi tekniğini karşılayan bir sigortanız mevcut ise, tedaviye başlamadan evvel paylaşabilirsiniz.

Bilhassa tedavi randevusuna aç karnına gidilmemesi gerekir. Güç ve kapsamlı tedaviler için uygulamanın ardından sizlere yardımcı olacak bir refakatçiniz olması bu evreyi rahat atlatmanızı temin edecektir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir