Diş Tedavisi

Diş Teli Lastiği Gece Takılır Mı?

Diş Teli Lastiği Gece Takılır Mı

Diş teli lastiği nedir? Diş teli lastiği neden kullanılır? Diş teli lastiği nasıl kullanılır? Diş teli lastiği gece takılır mı? Diş teli lastiği ne işe yarar? Diş teli lastiği takılmazsa ne olur? Diş teli lastiği kaç saat takılır? Diş teli lastiği hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Diş Teli Lastiği Ne Zaman Takılır?

Diş teli lastiğinin ne zaman takılacağına ve ne zaman çıkarılacağına diş hekimleri karar vermektedir. Genellikle diş teli lastiklerinin yemek yeme aktiviteleri dışında çıkarılmaması gerekmektedir.

Bu nedenle diş teli lastiğinin gece takılması ve çıkarılmaması oldukça önemlidir.

Diş teli lastiğinizin gece takılıp takılmayacağına konusunda net bir bilgiyi diş hekiminize danışarak öğrenebilirsiniz.

Diş Teli Lastiğini Takmak Zorunlu Mudur?

Diş teli lastiğinin takılması dişlerin istenilen konuma gelebilmesi açısından oldukça önemlidir. Diş teli lastikleri tedavinin en önemli aşamalarından bir tanesidir. Diş yapısında ve çene yapısında meydana gelen bozulmaların düzelmesi için diş teli lastikleri kullanılmaktadır.

Diş teli lastikleri dişlerin üzerinde bulunan braketlere yerleştirilir ve dişlerin istenilen şekli almasını sağlar.

Bunun yanı sıra diş teli lastikleri her tedavide zorunlu değildir. Diş hekiminiz tarafında önerilmediği sürece diş teli lastiğini kullanamazsınız.

Diş Teli Lastiği Nasıl Takılır?

Ortodonti hastalarının en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi de diş teli lastiğinin nasıl takıldığıdır. Diş teli lastiğinin takılması oldukça basit bir işlemdir.

Öncelikle diş teli lastiğine alışma evresinde biraz ağrılı bir süreç geçirebilirsiniz. Lakin dişlerin istenilen konuma gelebilmesi için diş teli lastiğinin kullanımı oldukça önemlidir. Diş teli lastiklerinizin nasıl takılacağı ve ne kadar süre takılacağı konusunda sadece diş hekimleriniz bilgi verebilmektedir. Bu nedenle diş teli lastiğini takma konusunda diş hekiminizin önerilerini ve yönlendirmelerini dikkatli bir şekilde dinlemeniz gerekir.

Diş teli lastiği eğer yanlış dişlere takılırsa diş teli tedavisine zarar verir. Dolayısıyla bu tedaviyi oldukça olumsuz etkiler. Bu konuda yapmanız gereken diş hekiminizin net bilgiler alarak ve hekiminizin önerisinin dışına çıkmayarak hareket etmeniz olacaktır.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir