Diş Tedavisi

Diş Eti Ameliyatı Nasıl Olur?

Diş Eti Ameliyatı Nasıl Olur

Diş etinin ve kök kısmının temizlenmesi el aletleri ile ve ultrasonik kazıyıcılar ile yapılmaktadır. Ultrasonik kazıyıcılar genellikle diş kökünde ve uçlarında meydana gelen diş taşı ve plakların temizlenmesi için kullanılmaktadır. El aletleri ise diş yüzeyinin temiz ve düz olması için kullanılmaktadır. El aletleri denilen aletler ise scaler ve küret’dir. Bazı durumlarda bu temizlik işlemleri tek seansta bitirilebilir. Bazı durumlarda ise 2. seansta temizlik işlemi tamamlanır.

Diş hekimi eğer hasta da gingivitis ve periodontitis fark ederse tedavi için diş hekiminize birkaç kez gitmeniz gerekebilir.

Diş hekimi her seansta ağzın bir çeyreğini tamamlayarak tedaviyi başarıyla sonuçlandırır. Tedavi bittikten sonra diş etlerinde şişlik ve sıcak soğuk hassasiyeti olabilir. Bu durumu diş hekiminize belirterek diş hekiminizin söyleyeceği ağrı kesiciler ile önleyebilirsiniz. Diş eti ameliyatı sonrasında antiseptik içeren gargaralardan kullanmanız gerekmektedir. Bu sayede ağız bakımınızı daha iyi bir şekilde yapmış olursunuz. Tedavi sonrasında diş etlerinde kanamalar olabilir. Bu kanamalar için telaşlanmanıza gerek yoktur. Kanamalar bir hafta içerisinde bitecektir. Kanama eğer 1 hafta sonra yine devam ederse diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Diş Eti Ameliyatı Sonrasında Ağrı Olur Mu?

Diş eti ameliyatı sonrasında pek çok problem yaşayabilirsiniz. Diş eti ameliyatı sonrasında diş etlerinde şişlik, kanama veya ağrılar olabilir.

Diş eti ameliyatı sonrasında iyileşme süreci ağrılı olabilir. Bu durum diş hekiminizin size vereceği ağrı kesiciler ile önlenebilir. Diş etlerinizde normal ağrılar yerine daha şiddetli ağrılar hissedebilirsiniz. Bu ağrıların şiddeti arttığı zaman diş hekiminize görünmenizde fayda vardır.

Diş Eti Ameliyatı Hamilelik Sürecinde Yapılır Mı?

Hamilelik sürecinde doktor kontrolü altında diş taşı temizliği yaptırabilirsiniz. Bunun dışında yapılacak olan tedavi uygulamaları için hamilelik sürecinin ikinci 3 aylık dönemi beklenmelidir. Diş tedavisi için acil bir durum söz konusu ise bu tedaviyi hamileliğin her sürecinde yaptırmanız mümkündür.

Yaptıracağınız işlem eğer anestezi altında yapılacaksa kesinlikle kadın doğum uzmanınıza danışmadan bu işlemi yaptırmamanız gerekmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir