Diş Tedavisi

Çürük Diş Kokar Mı?

Çürük Diş Kokar Mı

Çürük diş kokar mı? Diş çürüğü ağız kokusu yapar mı? Gibi son dönemlerde sıklıkla sorulan soruların yanıtı evettir. Çünkü çürük diş, çok kötü ve rahatsız edici kokulara neden olur.

Çürük diş ve diş eti iltihabı, ağız kokusuna neden olan sorunlar arasında yer almaktadır. Ağız içi enfeksiyonunu ve bakteri üremesini artıran diş çürükleri, sürekli olarak ağız kokusuna yol açmaktadır. Diş çürüğündeki bakteriler ağız kokusuna neden olduğu için bireyleri zor durumda bırakmaktadır.

Diş çürükleri, ağız kokusunun temel nedenidir. Çürükler ağızda bakteri üretir. Üreyen bakteriler ağız kokusu yapar. Bundan dolayı Sayın Ortodonti Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizdeki diş hekimlerimizin uygun gördüğü şekilde çürük dişler tedavi edilmelidir. Diş çürükleri ve neden olduğu ağız kokusunun tekrarlamaması için Diş hekimlerimizin önerilerine kesinlikle uyulmalıdır.

Diş Çürüğü ve Ağız Kokusu

Diş çürüğü kokusu genellikle ağız kokusu olarak bilinmektedir. Ağız kokusu gibi istenmeyen bu duruma diş çürümesi sonrasında oluşan iltihaplanma neden olmaktadır. Çürük dişten dolayı oluşan koku çok rahatsız edicidir. Ağız kokusu kişiye ve çevresindeki kişileri rahatsız eder.

Çürük dişler, ağız ilk sırada olmak üzere tüm vücutta çeşitli organlara olumsuz yönde etki etmektedir. Çürük dişler genellikle kalp ve böbrek gibi organlara etki etmektedir. Çürük dişlerde yer alan bakteriler kalp ve böbreğe ulaşarak enfeksiyon oluşmasına neden olmaktadır.  Kalp ve böbrek gibi organlara büyük oranda zarar veren diş çürüklerinin oluşması kısacası rutin ve yanlış uygulanan ağız ve diş bakımından kaynaklanmaktadır.

Diş çürüklerine bakteriler neden olmaktadır. Dişlerin üst bölümlerinde meydana gelen çukurlar bakterilerin konumlanması ve üremesi için en uygun kısımdır. Diş çürüklerinde bulunan bakterilerin atıkları sülfürlü bileşiklere dönüşmektedir. Bu dönüşüm ağız kokusu gibi istenmeyen sorunlara neden olur. Ölmüş veya ölmek üzere olan bakteriler sülfür bileşiğine de neden olmaktadır. Bu gibi durumlarda düzenli bakımı yapılmayan dişlerde bireylerde, dişeti hastalıkları başladığı gibi ağız kokusu rahatsız edici seviyeye ulaşır.

Diş fırçası yahut özel tasarlanmış dil fırçası kullanarak günde 2 defa diş ve dil temizlenmelidir. Rutin yapılacak bu bakım dişlerdeki bakteri oluşumunu önlemektedir.

Ağız kokusuna engel olmak için çürük olan dişe, dolgu yapılmalıdır. Kokunun yok olması için diş üzerinde mevcut olan delik ve kırıklar uygun yöntemlerle tedavi edilmelidir. Kokuya neden olan diş çürüklerinin tedavisi için Sayın Ortodonti Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir