Diş Tedavisi

Lingual Nedir?

Lingual Nedir

Lingual ortodonti, diş bozulmalarının ve çapraşık dişlerin düzeltilmesi için uygulanan bir diş teli çeşididir. Bu yöntem sayesinde dişlerinizde çapraşıklıklardan kurtulmanız mümkündür. Lingual ortodonti tedavisinde braketler dişlerin iç kısmına yerleştirilmektedir. Bu sayede dışarıdan bakıldığı zaman tel görünümü ortadan kalkmış oluyor.

Lingual tedavi yönteminde ilk zamanlar teller dile değmesi yüzünden problemler yaşayabilirsiniz. Bu oldukça normal bir durumdur. Belli bir süre sonra bu probleme alışmış olursunuz.

Lingual ortodonti tedavisi bir diğer adıyla görünmez diş teli olarak ifade edilmektedir. Bu tedavi yöntemi her yaştan hastaya uygulanabilmektedir.

Lingual Ortodonti Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Lingual ortodonti tedavisi her yaştan hastaya uygulanabilmektedir. Dişlerin iç yüzeyine yapıştırılan braketler sayesinde dışarıdan bakıldığı zaman tel görünümü ortadan kalkmış olmaktadır. Lingual ortodonti tedavisi kimlere uygulanır sorusunun cevabını aşağıda maddeler halinde sizler için paylaştık.

  • Üst ve alt çenesinde bozukluk olan kişilere,
  • Dişlerinizde öne doğru kayma problemi yaşayanlara,
  • Estetik kaygı problemi yaşayan hastalara,
  • Görünümüne önem veren kişilere,
  • Ortodontik tedavi gerektiren diş çapraşıklıklarına,
  • Diş gıcırdatma alışkanlığı olan kişilere bu tedavi yöntemi uygulanmaktadır.

Lingual Ortodonti Tedavisi İçin Nasıl Bir Yol İzlenmelidir?

Öncelikle diş hekimi ortodontik bozukluk olup olmadığı konusunda hastayı muayene etmektedir. Yapılacak olan muayenenin ardından hastanın ağız yapısına uygun lingual tel tedavisi tasarımı için diş hekimi fikir edinir.

Lingual ortodonti tedavi yöntemi özellikle diş gelişimini henüz tamamlamamış hastalar için oldukça ideal bir tedavi yöntemidir. Lingual tel tedavisinde kullanılan braketler normal tel tedavisinde kullanılan braketlerden ayrı olarak laboratuvar ortamında hazırlanmaktadır. Hazırlanan braketler ise direk olarak dişin iç yüzeyine yapıştırılmaktadır.

Diş telleri takıldıktan sonra dişlerin gelişimine ve uyumuna bağlı olarak tedavi süresi 1 ile 2 buçuk yıl kadar sürebilmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir