Farklı yaş sınıflarındaki kişilerin doğal dişinde 1 veya daha çok eksiklik olması hem diş ve ağız sağlığı hem de estetik yönden kritik bir durum olmaktadır. İmplant tedavi tekniği yaşadığımız dönemde en fazla tercih edilen uygulamalardandır. Diş hekimliği ve teknoloji bölümündeki gelişmeler ile ilişkili olarak meydana gelen bir tedavi tekniği olan implant tedavi yöntemi, geleneksel prosedür ve protez tedavi tekniklerine karşı fonksiyonel ve tesirli bir seçenek olma niteliğine sahip olmaktadır.
Diş ve ağız sağlığını muhafaza etmek için diş doktoru muayenelerine düzenli bir şekilde gidilmeli, düzenli bir şekilde diş ve ağız bakımları yapılmalıdır. Bu ögelere özen gösterilmesine karşın bazı hastalar diş çürümesi veya öteki sebepler ile ilişkili olarak 1 veya daha çok dişlerini yitirebilir. Çok uzun seneler köprü ve takma diş tedavi teknikleri ağzında 1 veya daha çok sayıda eksik diş olan hastalar için fonksiyonel çözümler olarak kabul edilmekteydi. Farklı durumlar sonrasında gerçekleştirilen implant tedavisi, son senelerin en trend prosedürlerindendir.
Kalıcı, estetik ve güven veren implant, diş eksikliği vakalarında, diş köklerinin yerini almak ve protez ya da köprü desteğini sağlamak için uygulanmaktadır.
Hastaya görüntüsünü ve çiğneme kabiliyetini tekrardan kazandırabilmek için çeneye cerrahi teknik ile implant yapılan tıbbi malzemeler, diş implantı olarak isimlendirilir. Bu durumun yanı sıra dirençli yapılarının sayesinde diş implantları köprüler, kronlar veya takma dişler gibi doğal olmayan dişler için oldukça sağlam bir destek temin etmektedir.
Kişiler de sıradan bir yaralanma veya hastalık ile ilişkili olarak 1 veya daha çok dişin yitirildiği hallerde kusurlu bir şekilde konuşma, hızlı kemik kaybı ya da çiğneme düzeninde problemlere sebep olan komplikasyonlar ortaya çıkabilmektedir. Yitirilen dişlerin diş implantı ile değiştirilmesi halindeyse kişinin gerek hayat kalitesinin gerek de sağlığının mühim oranda optimize edilmesi mevzubahis olabilmektedir.
İmplant tedavi tekniği trend bir prosedür olma niteliğine sahip olmaktadır. Çürük, periodontal rahatsızlık, travma ya da başka bir sebep ile ilişkili olarak ortaya çıkan diş kayıpları işlevsel ve estetik problemlere sebep olabilmektedir. Kişiler bu çeşit hallerde gerek görüntüleriyle alakalı estetik endişeler gerek konuşma ve yemek yeme zorlukları yaşanabilmektedir. Diş eksikliği mevcut olan kısımlarda zamanla kemik kaybı gibi istenmeyen olumsuzluklarda yaşanabilmektedir. İmplant tedavi tekniğiyse çene kemiğine gereksinimi olan yardımı temin ederek kemik kaybının engellenmesine destek olabilmektedir.