Diş telini kullanmanın yaş kısıtlaması var mı? Tabii ki hayır. Diş teli takılmasında yaş sınırı bulunmamakla birlikte yaş kesinlikle engel olmamaktadır. Her yaştan hastaya ortodontik tedavi uygulanabilmekte olup önemli olan diş ve diş eti sağlığının uygunluğudur.
Son zamanlarda, sürekli ilerleyen teknolojilerle yetişkin kişilere eski zamana nazaran çok daha konforlu diş teli tedavi olanağı temin etmek mümkün hale gelmiştir. Bu durum, her çeşit ortodonti- diş teli tedavilerinin tüm yaşlarda uygulanır manasına geldiği düşüncesine gelmemelidir.
Birtakım durumlara bağlı olarak, protetik restorasyonlardan evvel lamine, kaplama, köprü yahut implant uygulamaları öncesinde diş teli tedavisi uygulanmaktadır. Ayrıca yenilenecek dişin veya komşu dişlerin konumunu düzeltmek amacıyla da belirli bir süre diş teli kullanılması gerekebilir. Uygulanan diş tedavisine paralele olarak çok daha estetik, daha sağlıklı ve uzun ömürlü protetik uygulamalar mümkün olmaktadır.
Son dönemde diş teli kullanan kişilerin mühim bir düzeyi gençlerden oluşur. Eskiden ortodonti tedavisi uygulanan insanların sayıları toplam tedavi gören insanların içerisinde çok ufak bir bölümü simgeler iken, son zamanda gençler çok mühim bir düzeyde vardır. Her geçen zaman da bu düzey bilhassa farklı seçeneklerin sağlanması ile daha da yükselir. Gereksinim duyulduğu ve arzu edildiği durumda elli, altmış üstelik yetmiş yaş üzeri hastalara dahi diş teli tedavisi yapılabilir.
Ortodonti yöntemi boyunca dişin hareket etmesi sırasında oluşan biyolojik dönem, yaşlı- genç tüm sağlıklı kişiler için aynı olmak ile beraber hastadan hastaya küçük değişiklikler gösterebilir. Kısacası diş teli tedavisinin temin etmiş olduğu iyi olanaklardan yararlanmak için geç kaldığınızı düşünmemeniz gerekir.
Diş Teli Kullanımı Ne Kadar Zaman Alır?
Diş tellerinin kullanım süresi, bütün insanların dişlerinin yapılarına ve tedaviye olan gereksinimlerine göre farklılık gösterir. Çoğunluk ile yaklaşık bir ile üç sene içinde devam edebilir. Diş telinin konumlandırılması ve rutin muayeneler için belli aralıklar ile diş doktoruna gitmek mühim bir durumdur. Tedavi zamanına etki eden etkenler içerisinde dişin düzgün hale getirilmesi gerekli olan düzey, hastanın hayat stili ve dişin tedaviye cevap verme çabukluğu da yer alır. Bu nedenden dolayı, net bir zaman söylemenin yerine rutin muayeneler ile tedavisinin ilerlemesini gözetmek en uygun yaklaşımdır.