Diş Tedavisi

Diş Fırçası Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Diş Fırçası Temizliği Nasıl Yapılmalıdır

Daha beyaz dişler ve daha sağlıklı diş etleri isteyenler, dişlerini temiz tutmak için her gün düzenli olarak dişlerini fırçalamalıdır. Ağız sağlığı için dişlerimizi fırçalamak önemlidir ancak fırçaladıktan sonra yapmamız gereken birkaç şey vardır. İyi bir diş fırçası bakımı rutin olarak devam edilirse, mikroorganizmalardan uzak olmanızı sağlar. Peki diş fırçanızı nasıl temizlemelisiniz?

Diş fırçası kullandıktan sonra diş fırçasında biriken bütün kalıntılar en iyi şekilde temizlenmelidir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için ve sizler için kısa bir makale yazdık. Diş fırçalarınızı doktorların ve diş hekimlerinin talimatlarına göre temiz ve sterilize etmek önemlidir. Diş fırçasını nasıl temizlemeli sorusunun cevabını burada bulabilirsiniz.

Uzun ömürlü, sorunsuz ve parlak dişler, diş fırçası ile fırçalanmayı gerektirir. Bundan dolayı dişleri herhangi bir bakteri veya mikroplardan muhafaza etmek gerekmektedir. Bunu yapmak için işlem fazlası ile basittir. Diş fırçası temizliği ve bakımı için aşağıda belirtmiş olduğumuz hususlara dikkat edebilirsiniz. Bunlar;

  • Diş fırçalarını kapalı yerlerde tutmanız gerekmektedir.
  • Bakterilerin üremesini önlenmelidir. Bunun için su dolu bir kaba karbonat ekleyerek diş fırçanızı içinize bırakabilirsiniz.
  • Diş fırçası ayda bir defa kaynar su ile dezenfekte edilmelidir. Kaynayan su içinde diş fırçası bekletildiği takdirde dezenfekte açısından yararlı olmaktadır.
  • Diş fırçası çeşitlerinin kullanım süresi 3 aydır. Bu süreyi geçen kullanılan diş fırçası modelleri değiştirilmelidir.

Ağız ve diş sağlığınızı korumak, ağız hijyeninin en önemli yönlerinden biridir. Ağzınızı sağlıklı tutmanın bir yolu, temiz kıllı bir diş fırçası kullandığınızdan emin olmaktır. Diş fırçanızı temizlemezseniz dişleriniz için büyük sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, diş fırçanızı her zaman temiz tuttuğunuzdan emin olun.

Uzmanlar, diş fırçalarınızı belirli periyotlarla değiştirmenizi tavsiye ediyor. Diş fırçanız dişlerinizdeki mineyi aşındırarak hasara neden olabilir veya ağzınızda kesiklere neden olabilir. Diş fırçanızı temizlemenin birbirinden farklı yolu vardır. Diş fırçanızı düzenli olarak temiz tutarsanız, her zaman iyi ağız hijyeni sağlayabilirsiniz. Günde iki kez fırçalamalı ve diş fırçanızın da temiz kaldığından emin olmalısınız.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir