Seramik kaplama nedir? Seramik kaplama nasıl yapılır? Seramik kaplama hastaya nasıl uygulanır? Seramik Kaplama kimlere yapılır? Seramik kaplama uygulaması sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Seramik kaplama ne işe yarar? Kimler seramik kaplama yaptırabilir? Seramik kaplama hakkında aklınıza gelen bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.
Seramik Kaplama Nedir?
Seramik kaplamalar estetik açısından en gelişmiş kaplamalar olarak bilinmektedir. Dişlerde meydana gelen çürüme, kırılma, çatlama ve diğer diş hasarlarının giderilmesi için uygulanan bir diğer tedavi yöntemlerinden birisi ise seramik kaplama tedavisidir.
Seramik kaplamalar, estetik diş hekimliği alanında sıkça tercih edilen uygulamalardan bir tanesidir.
Seramik kaplamalar metal içermediği için ağız içerisinde oldukça doğal bir görünüm sağlamaktadır. Seramik kaplamalar ayrıca dişe yapıştırıldığı için metal destekli olan porselenlere göre daha güçlü bir şekilde dişe tutunmaktadır.
Seramik Kaplama Nasıl Uygulanır?
Seramik kaplama yapılmadan önce ilk olarak dişlerin röntgeni alınır. Daha sonra dişlerde varsa çürükler temizlenir. İçerisine dolgu malzemesi doldurularak diş sağlıklı bir hale getirilir. Seramik kaplamalar için dişlerden ölçü alınır.
Dişlere uygulanacak olan kaplamalar toplamda 2 seansta tamamlanır. Dişlerin kaplamalara adapte olabilmesi için diş hekimi tarafından düzenlemeler yapılır. Seramik kaplamalar hastaların ana dişlerinin renginde ve görüntüsünde tasarlanır. Bu sayede hastanın ağız içerisinde doğal bir görünüme sahip olur.
Seramik Kaplamanın Avantajları
Seramik kaplamalar, doğal dişlere yakın bir şekilde tasarlandığı için doğal bir görünüm sağlamaktadır. Bunun yanı sıra metal alt yapılı olan kaplamalara göre seramik kaplamalarda daha az aşınma görülmektedir.
Seramik kaplamalarda sıcak ve soğuk hassasiyeti oluşmamaktadır.
Hastalara uygulanan seramik kaplamalar hastalarda herhangi bir alerjik probleme yol açmamaktadır.