Genel olarak, yeni takma dişi ilk takmanın sonrasındaki haftalarda kişiler, takma dişin belli bölümlerde onları vurduğunu idrak ederler ve sancı hissetmektedirler. Bu durum genel olarak diş doktorunun işindeki bir yanlıştan dolayı değil, takma dişin ilk kullanımı esnasında ortaya çıkan doğal farklılıklardan ötürü kaynaklanmaktadır. Sancı, takma dişin mukozal ve dolayısı ile yüzeydeki eşit ölçüde olmayan kuvvet dağılımından kaynaklanmaktadır ve takma diş ile oral rahatlama aralığındaki ufak değişikliklerden dolayı kaynaklanmaktadır. Baskı neticesi bazı yerler ötekilerinden daha çok yüklenmektedir ve kırmızı rengini alır, üstelik bazı zamanlarda sancıya sebep olur. Bunlar çok ufak değişiklikler olduklarından, günler sıklıkla bu yerlerin sancılı duruma gelmesinin ve takma dişin ilk aylarında kaçınılmaz olarak idrak edilmeden geçmesine sebep olur.
Hiçbir şartta takma dişinizi kendi kendinize törpülememeniz gerekir. Ayarlama işlemi, takma dişin tabandan olabildiği kadar az ürün çıkarıldığı/ eklendiği ince bir uygulamadır, bunun sebebi çok fazla çıkarılır ise takma diş ağızda stabil kalmayacaktır.
Takma diş oynamaya başlamış ise bu durum genel olarak takma diş ile alakalı herhangi bir problemden ya da herhangi bir farklılıklardan dolayı değil, tam tersine- kişinin ağız boşluğundaki farklılıklardan dolayı kaynaklanmaktadır. Bir takma dişi sabit tutabilmek için kişinin çene yüzeyine tam oturtulması gerekmektedir. Bu biçimde, takma dişe ağızda sabit kalacak bir pozisyon veren kılcal basınçlar harekete geçirilmektedir. Çene kemikleri diş eksiklerinin bir neticesi olarak ufalmaya başlamaktadırlar. Bu ufalma, çenenin yüzeyinde farklılıklara sebep olur ve artık yerini eskisi gibi iyi tutamayabilir.
Çoğu hallerde, diş doktorunuz takma dişi tekrardan takabilir. Bu gaye ile, takma dişin tabanı mühim bir oranda ufak hale getirilir ya da çenenin tekrardan ölçüsü alınmaktadır. Bu ölçü desteği ile diş teknisyeni, değişmiş olan çene yapısına karşılık gelen takma diş için yeni bir taban elde edilebilir.
Çoğu halde denmesinin sebebi bazı durumlarda kemik incelmesi o kadar ileri düzeyde olmuştur ki takma dişin tutacağı kadar kalmayabilir ve tekrardan monte edilse bile dengeli olmayacaktır. Bir takma diş ne kadar iyi yerleşemezse, ağız içindeki gerginlik bir o kadar dengesizleşir ve bu hal de kemik kaybının çabuk hale gelmesine sebep olur. Takma dişinizi uzun süre kullanmak ve en çok faydayı temin etmek için dengeli olmadığını idrak eder iseniz, zaman kaybetmeden diş doktorunuzdan randevu alın.