Diş Tedavisi

Süt Dişlerinin Kökü Var Mıdır?

Süt Dişlerinin Kökü Var Mıdır?

Süt dişi nedir? Kaç tane süt dişi vardır? Süt dişi çıkarma sırası nasıldır? Süt dişlerinin bakımı nasıl olmalıdır? Süt dişleri nasıl fırçalanmalıdır? Süt dişi çürür mü? Çürüyen süt dişine ne yapılır? Süt dişlerinin kökü var mıdır? Süt dişlerinde sinir olur mu? Süt dişleri hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Süt Dişi Nedir?

Süt dişleri bebeğin ilk dişidir. Süt dişlerinin oluşumu anne karnındayken başlamaktadır. Süt dişlerinin büyüme hızı ise bebeğin büyüme hızına bağlı olarak değişmektedir. Süt dişlerinin keskin ve oldukça hassas bir yapısı vardır.

Süt dişleri aynı zamanda ince yapılıdır. Bu nedenle süt dişlerine gereken özenin gösterilmesi ve gereken bakımının yapılması gerekmektedir.

Süt Dişleri Kaç Tanedir?

Süt dişi toplamda alt çenede 10 ve üst çene 10 olmak üzere 20 adet süt dişi bulunmaktadır. Süt dişlerine iyi bakıldığı takdirde devamında çıkacak olan daimi dişlerin de daha sağlıklı düzenli görünümde olmasını sağlarsınız.

Çocuklarınızın süt dişlerine gereken özenin gösterilmesi daimi dişler için oldukça büyük bir önem taşımaktadır.

Süt Dişleri Nasıl Fırçalanmalıdır?

Süt dişleri düzenli olarak fırçalanmalı ve temiz tutulmalıdır. Genellikle süt dişleri döküleceği için herhangi bir bakıma ihtiyaç duyulmadığı düşünülmektedir. Halbuki bu düşünce kesinlikle yanlıştır. Süt dişleri kalıcı dişlere oranla daha çok çürümeye yatkın olan dişlerdir. Bu nedenle daha korunması ve temiz tutulması gerekmektedir.

Süt dişleri daha yeni çıkmaya başladığı günden itibaren bakım işlemlerine başlanması gerekmektedir.

Bakımını yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. İlk diş çıkmaya başladığı zaman kesinlikle fırça ve macun kullanılmamalıdır. Bunun yerine ıslak gazlı bir bezli ile temizleme işlemini yapabilirsiniz. Hatta bu temizleme işlemi için pek çok yerde satılan parmak fırçalarını temin edebilirsiniz. Bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar dişlerini bu şekilde temizleyebilirsiniz. 1 yaşına geldikten sonra ise mutlaka esnek başlıklı bir diş fırçası ve florür içermeyen bir macun ile diş fırçalama alışkanlığını kazandırabilirsiniz.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir