Diş Tedavisi

Şeffaf Plak Tedavisi Nasıl Yapılır?

Şeffaf Plak Tedavisi Nasıl Yapılır

Şeffaf plak tedavisi nedir? Şeffaf plak tedavisi neden uygulanır? Şeffaf plak tedavisi kimlere uygulanmaktadır? Şeffaf plak tedavisinden sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Şeffaf plak hangi dişlere uygulanır? Şeffaf plak tedavisi ne kadar sürer? Şeffaf plak tedavisi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

Şeffaf plak tedavisi, diş teli olarak bilinen ve ortodonti tedavisin kullanılan bir malzemedir. Şeffaf plak tedavisini genellikle estetik sorunlar yaşayan hastalar sıkça tercih etmektedir. Son zamanlarda hastaların sıkça tercih ettiği tedavi yöntemlerinden biri olan şeffaf plak tedavisinde dışarıdan bakıldığı zaman dişlerinizde hiç tel yokmuş gibi görünür.

Şeffaf plak tedavisinde diş teli kullanmanıza gerek yoktur. Diş teli kullanmadan şeffaf plak tedavisi sayesinde kısa sürede hayal ettiğiniz dişlere kavuşabilirsiniz. Ayrıca şeffaf plak tedavisi sayesinde yamuk veya çarpık diş probleminizden kısa sürede kurtulmanız mümkündür.

Şeffaf Plak Tedavisi Kimlere Uygulanmaktadır?

Şeffaf plak tedavisi diş diziliminde bozukluk olan, yamuk veya çarpık dişleri olan hastalara uygulanmaktadır. Her yaş grubundaki hasta şeffaf plak tedavisini tercih edebilir.

Son günlerde herkesin sıkça tercih ettiği şeffaf plak tedavisi oldukça estetik bir görünüm kazandırmaktadır. Diş teli tedavisinin yanı sıra şeffaf plak tedavisinde diş telleri görünmemektedir. Bu nedenle hastalar daha özgüvenli ve daha mutlu hissederler. Metal tellerin yanı sıra şeffaf plak tedavisinde herhangi bir ağrı veya acı hissi duymazsınız. Bu tedavi yöntemi aynı zamanda gençlerde ve çocuklarda tedavinin en kısa sürede cevap verdiği bir uygulamadır.

Şeffaf Plak Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Çarpık veya yamuk dişlere sahip olan hastalara uygulanan şeffaf plak tedavisinin uygulaması oldukça kolay ve basittir. Şeffaf plak tedavisi için ilk olarak hastanın ağzından ağız içi ölçüleri alınır. Daha sonra ağızdan alınan ölçüler dijital ortama aktarılıp detaylı bir şekilde analiz yapılır.

Şeffaf plak tedavisi sırasında hastalar günlük yaşantılarına kolay bir şekilde devam edebilirler.

Şeffaf plak tedavisi bitene kadar her iki haftada bir plaklar yenilenir. Bu sayede hastalar kısa sürede hayal ettikleri estetik görünüme kavuşurlar.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir