Diş Tedavisi

Bonding Kimlere Uygulanır?

Bonding Kimlere Uygulanır

Bonding uygulaması özellikle diş kırıklarını onarmak için uygulana tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Bonding uygulaması aynı zamanda diş renginden memnun olmayan hastalara, dişlerinde şekil bozukluğu olanlara, diş aralarında boşluk olanlara ve diş boyu eşit olmayan kişilere uygulanabilir.

Aynı zamanda pürüzsüz bir diş görünümü isteyen hastalara bonding uygulanabilir.

Bonding uygulamasından faydalanabilecek pek çok kişi olabilir. Estetik bir görünüme sahip olmak herkes ister. Dişlerinde hayal ettiği estetik görünüme kavuşmak isteyen pek çok hasta bu uygulama yöntemi tercih etmektedir.

Bonding Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Bonding uygulamasının pek çok avantajı bulunmaktadır. Bonding uygulamasının en önemli avantajlarından bir tanesi ise dişlere şekil verilirken dişlerin herhangi bir aşındırma işlemine maruz kalmamasıdır.

Dişler arasında boşluk olan hastalar bu tedavi yöntemine başvurduğu zaman dişlerin kesilmesine gerek duyulmadan kısa sürede diş arasındaki boşluk kapatılmaktadır. Bazı hastaların diş yapıları oldukça küçüktür. Bu tarz durumlarda bonding işlemi sayesinde diş boyutları düzeltilmektedir. Bonding uygulaması sırasında çoğu zaman anestezi uygulanması gerek duyulmaz. Diş il ilgili bazı problemler kısa sürede bu uygulama sayesinde çözülmektedir.

Bonding Uygulaması Sonrasında Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Bonding uygulamasından sonra dikkat etmeniz gerekenler oldukça basit ve uygulaması oldukça kolaydır. Bonding uygulamasından sonra ağız ve diş bakımınıza her zamanki gibi dikkat etmeniz gerekmektedir. Günlük rutin olarak yaptığınız ağız ve diş bakımınıza ara vermeden devam etmeniz oldukça önemlidir.

Bunun yanı sıra ağız ve diş sağlığınız için ekstra bir bakım yaptırmanız gerekmektedir.

Yaptıracağınız ağız ve diş bakımı için diş hekiminize danışabilirsiniz. Diş bakımı sırasında kaliteli materyallerin kullanılması bonding kullanımı uzatmaktadır. Dişe renk veren yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Bu tarz yiyecek ve içecekler tükettikten sonra dişlerini fırçalamayı unutmayınız. Yanınızda eğer diş fırçanız veya macununuz yoksa bol su ile ağzınızı çalkalamanız da yeterli olabilir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir