Diş Tedavisi

Şeffaf Plak Tedavisi Hangi Dişlere Uygulanır?

Şeffaf Plak Tedavisi Hangi Dişlere Uygulanır?

Şeffaf plak tedavisi nedir? Şeffaf plak tedavisi kimlere uygulanır? Hangi dişlere şeffaf plak uygulanır? Şeffaf plak tedavisi ne kadar sürer? Şeffaf plak tedavisini herkes yaptırabilir mi? Şeffaf plak nasıl kullanılır? Şeffaf plak nasıl uygulanır? Şeffaf plak  tedavisi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

Görünmez diş teli olarak bilinen şeffaf plak, ortodonti tedavilerinde kullanılan bir malzemedir. Şeffaf plak tedavisi özellikle estetik açıdan problem yaşayan hastalara uygulanmaktadır. Diş teli görüntüsünden rahatsızlık duyan hastalar şeffaf plaj tedavisini tercih etmektedir.

Son dönemlerde sıkça tercih edilen tedavi yöntemlerinden biri olan şeffaf plak tedavisi sayesinde kısa sürede sağlıklı ve estetik dişlere sahip olmanız mümkündür.

Şeffaf plak tedavisi sayesinde yamuk veya çarpık dişlerinizden kısa bir süre sonra kurtulabilirsiniz. Şeffaf plak tedavisini her yaştan hasta tercih edebilir. Diş tellerinde meydana gelen ağrılar veya ağız içi yaraları bu tedavi yönteminde kesinlikle olmamaktadır. Bu tedavi yönteminin uygulaması oldukça kolay ve basittir. Öncelikle ağız içerisinden bazı ölçüler alınır. Daha sonra hastanın ağız içerisinde alınan ölçüler ile dijital ortamda analiz yapılır. Yapılan analizler sonucunda hastaya özel olarak tasarlanan şeffaf plaklar dişlere takılarak tedavi sürecine başlanır. Bu süre zarfında dişler istenilen düzeye gelene kadar şeffaf plağın ağızda kalması gerekmektedir.

Şeffaf Plak Tedavisi Hangi Dişlere Uygulanır?

Yamuk ve çarpık dişlere sahip olan hastalara uygulanan bir tedavi olan şeffaf plak uygulaması sayesinde hastalar estetik kaygı yaşamamaktadır. Diş tellerinin yaratmış olduğu kötü görüntü nedeni ile bazı hastalar ortodonti tedavisini tercih etmiyorlardı. Fakat gelişen teknoloji ve tedaviler sayesinde şeffaf plak tedavisi hastalardaki estetik kaygıyı ortadan kaldırmıştır.

Şeffaf plak uygulamasında dışarıdan bakıldığı zaman hasta ağzında herhangi bir görüntü görülmemektedir.

Şeffaf plak tedavisi belli düzeydeki diş çapraşıklıkları için kullanılmaktadır. Şeffaf plakların kullanımı diğer tedavi yöntemlerine göre odlukça zahmetlidir. Şeffaf plak tedavisi sırasında ağız ve diş bakımınıza oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Yemek yerken veya herhangi bir şey tüketirken şeffaf plaklarınızı dişlerinizde çıkarabilirsiniz. Fakat bu duruma oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Şeffaf plak tedavisinde plaklarınızı sıkça dişlerinizden çıkarırsanız istediğiniz sonucu elde edemezsiniz. Günde ortalama 20 ile 22 saat kadar dişlerinizde şeffaf plaklarınızın takılı olması gerekmektedir.

About Prof. Dr. Özgür SAYIN

Prof. Dr. Özgür SAYIN, 22.05.1973 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlköğrenimini Tokat Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini 1991 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayıp aynı yıl girdiği Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir